sumljam da mu je bez brige vuči 2x14 sa 60 konja na toj dubini,jer i 75 tak ga podosta osjeti dok dojde na 35 -40 cm
:icon_scratch:
sumljam da mu je bez brige vuči 2x14 sa 60 konja na toj dubini,jer i 75 tak ga podosta osjeti dok dojde na 35 -40 cm
Pozdrav, da li mi može neko reći da li postoje nekakvi stari IMT plugovi pravljeni navodno prije 1980 god? Našao sam na oglasima i čovjek tvrdi da je to IMT samo stara verzija a meni on izgleda kao OLT. Ako je to zbilja IMT zna li neko valja li taj plug i isplatili se kupovati, cijena je i duplo manja nego ovi standardni IMT?
da to je IMT plug. koliko vidim na slici jer mi jedva otvara slike to je plug identican kao kod mog druga. jako dobar plug. radjeni su pocetkom 70 godina i u saradnji sa osjeckom livnicom. treba da ima dve tablice zakovane. jedna je oznaka IMT pluga a druga livnica Osjek. dosta je slican OLT plugu po daskama i raonicima. ja imam slican tome isto IMT Osjek saradnja ali jednobrazni ali ima dasku i ranik skoro identican ili je isti kao IMT757 . taj je krajem 60 godina radjen koliko sam cuo. ovaj kod drugara je negde 75 kupljen nov otprilike za fergusona i dan danas radi se sa njim.jako dobro odradjuje posaohttp://www.pik.ba/artikal/8405740/traktorski-plug-imt/
ovo bi bio link takvog pluga.