• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT prikolice

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nešto smo počeli, koliko imamo vremena...stranice su komplet povarene i premazane su u temeljnu boju i napravljena je poteznica iza. to je za sad to.
Regana nebude bila pošto nije moja, jedino kao ju za koju godinu odkupim od kuma...no nije mi toliko rega niti bitna.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ista takva je i moja, i sad neki dan ju malo gledam i skužim da su mi daske na podu ispod lima u banani :s:. A do njih doć je malo veća zaj****cija. Čini mi se da će na zimu morat ić na remont, malo sredit stranice i pante i obavezno zamijenit daske na podu, promijenit najvjerojatnije i semering na cilindru jer je jako mastan. Uglavnom lijepog posla ima oko nje.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kaj imaš daske na pod ispod lima???
Kod mene nema nikakvog drva, na podu su table lima 3-4 m.

Planiram ju generalno srediti samo dok se nađe vremena.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da, ispod lima su daske. Sad ne znam kolko je lim debljine al mislim da je oko 2-3 mm. Pa kaj ti se taj lim ne savija kad se prikolica napuni?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma kod mene su ko neke pločevine više, 4mm debljine, možda i više. Ne savija se ništ. U ovih 30-40 godina koliko je prikolica stara nije se pod nikaj značajno uvinul.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas je sređena električna instalacija, napravljene su metalne kutije za lampe...par slika.

I ovak to izgleda na kraju.

Ostalo je još napraviti gornje stranice i ispust za zrno na zadnjoj stranici i to je to za ovu godinu, tak da bude spremna za berbu kukuruza.
Na prolječe detaljno čiščenje i pranje, te lakiranje :)

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Mozda je svezana za plafon :icon_cool:

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma osigurana je samo kaj se ne vidi na slici, a na kraju krajeva ja vjerujem u moju mehanizaciju i znam pod kaj idem :)
Drugi puta budem stavil hrastovu gredu 16x16 tak kaj ju budete svi vidjeli i bili zadovoljni :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Šanana, ti svojim postupcima stavljaš svoju glavu na panj. I to je u redu.

Na jednoj Tehnostrojki (mislim) u Gudovcu (pored Case štanda) podupirači su bili krivo postavljeni, tak da samo kaj nisu ispali. Zamisli kaj se tam moglo dogoditi neupućenim (da ne rečem neukim) prolaznicima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Danas je sređena električna instalacija, napravljene su metalne kutije za lampe...par slika.
Šanana još po mojem mišljenju fale samo zaštitne mrežice na pante na lampama

B

bosniahos

Guest
Rekal bi moj otac Mirko doma spi a nemirko po svitu luta hahah.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Šanana, ti svojim postupcima stavljaš svoju glavu na panj. I to je u redu.

Na jednoj Tehnostrojki (mislim) u Gudovcu (pored Case štanda) podupirači su bili krivo postavljeni, tak da samo kaj nisu ispali. Zamisli kaj se tam moglo dogoditi neupućenim (da ne rečem neukim) prolaznicima.

Znam, svjestan sam toga.
Na Pronarki imam original taj podupirač i ima svoja mjesta u koja naliježe i koristim ga uvjek kad nešto radim pod njom.

Šanana još po mojem mišljenju fale samo zaštitne mrežice na pante na lampama
E to bi onda bila več šminka :) I ovak je bolje nego tvornički.

Danas popodne smo stari i ja uhvatili vremena i napravili smo gornje nastavke. stupci su hrastovi i topolik, a daske jelove 30 cm širine.
Ostalo je još samo okovati krajeve i napraviti zasune i naravno bojanje prije svega.

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Lepo ste to napravili. Al' da ga h...š, prikolica mi je grda za videti (ne ta tvoja, nego IMT-ova općenito). Niti sluga Tehnostroju po dizajnu.
No, za cenu koliko te koštala...nek te dobro služi :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Grda il ne grda, manje bitno :)
Priznajem i meni se Tehnostrojka više sviđa, ali skroz sam zadovoljan s ovom IMT-ovkom.
Cena....heheh...nema cjene, kum je rekel posloži si ju i teraj samo. Bude ostal paf dok bude videl stranice gore :)

E sad malo o prikolici, neznam od kad su se počele raditi jednoosovinke tehnostrojke tog tipa, ali ova IMT-ova je stara oko 40 godina definitivno, uzeta je u kompletu sa IMT 533 koji je kupljen negdje oko 1975.g, u to vrijeme imati trostrani kiper na prikolici je bio pojam, čak uopče i takva prikolica kiperica je bila pojam :)

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Lijepo je ona i očuvana i dobro izgleda za te sve godine.. pa sam kad pogledaš i kvalitetu boje i farbanja onda i danas... danas je sve drek..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Zakaj stranice nisu više?

Zakaj nisu više???...iz principa nisam htio, ovo je sasvim dovoljno tovarnog prostora za 7.50-16 gume i za manji traktor kiji ju bude večinom vukao u berbi kukuruza.
Ove se stranice 30 cm, donje neznam točno kolike su.

Ako se bude kad koristila za silažu, lako napravim još jedne od 20 cm i nataknem ne ove :)

tko bude to izvadil van kad se napuhne od vlage i daske naprave svoje
A kam to oće???
Daske napojene s bojom za drvo, suhe bile i stupci suhi ko barut. A uostalom moje prikolice stoje sve u suši, kiša me jedino na polju more uhvatit.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Lepo ste to napravili. Al' da ga h...š, prikolica mi je grda za videti (ne ta tvoja, nego IMT-ova općenito). Niti sluga Tehnostroju po dizajnu.
No, za cenu koliko te koštala...nek te dobro služi :)

ali je barem meni nekako zgodnija IMT-ova za vozit,čini mi se da je nekak stabilnija po neravninama......

Najnoviji postovi

Na vrh