Da, Kolinda je svjetlo na kraju tunela..svjetlo nadolazeceg vlaka..
Smjesno je sve to,cjela nasa politicka scena..koliko je Cobi pokrao s ekipom i onda izjavio:" Ogulio sam 3,5T krumpira i savjest mi je cista". I ja bi rado toliko krumpira ogulio za ono sto su pomafljali.. a ni ovaj Jadovina nije nista bolji, i tko god da dode nece biti bolji jer selo.suti i trpi.. svaki se dan na ovoj vjetrometini gasi jedan po jedan opg..ali nije problem ni u selu,problem je u cjeloj drzavi.poimanju i pogledu na opce drustvo. Dok su seljaci strajkali,blokirali ceste sindikati javnih sluzbi su sutili,zdravstveni djelatnici su sutili,branitelji su sutili i eto. Jedan po jedan prosvjed se je dizao, dizao i gasio a da nije nista postignuto.jer dok su seljaci strajkali drugih se to nije ticalo,seljaci dobivaju potpore,voze traktore vrijedne milijune i nesto prosvjeduju??? Ovi u javnim sluzbama dobivaju place a da nista ne rade?i tako mi stvorili sliku jedni o drugima, vladajuci i novinari nas sve razdvojili,podjelili na seljake i gradane, plave,crvene,bjele,zute.. hrvate-srbe, krscane-muslimane i zavili nas u crno a da se nismo uspjeli niti okrenuti.. sada trazimo krivnju u kradezeovcima i komunjarama a najveci krivci smo sami,jer nismo djelovali kad smo trebali.. sada smo vezani duznickim robstvom,ne samo mi vec i generacije iza nas,volja nam je ubijena i zgazena u ovu tesku zemlju sto radimo..sada smo postali ovce koje bleje budemo li dobili malo zobanja od ministarstva ili ne...i opet cekamo i cekamo i opet ljudi budu blokirani jel nase ministarsvo nije odradilo posao kako spada da ti novci krenu, ponasaju se kao da je to njihov novac a ne nas..a mi opet sutimo
Bilo je tu price o gospodarstvima koja se gase zbog kalkulacija mlijeka na 4,2kn/L,bio je to OPERATIVNI RAZVOJ STOCARSTVA - mrtvo slovo na papiru (i ja sam tada napravio farmu), sada se to bude zvalo RURALNI RAZVOJ ulaganje u stocatstvo i opet drzava i eu daju pare a opet ne daju nikakvo jamstvo,nikakvu sigurnost da se cjena mlijeka bude zadrzala na trenutnim cjenama,da ce pratiti gospodarstvo sa savjetima,prijedlozima itd..
Zelim reci cjeli ruralni razvoj nije napravljen da seljaci profitiraju vec banke i pojedinci dok nevini opet budu krvarili