Pito sam u savjetodavnoj. Nazalost nema za junad posebno. Dobili smo vise po hektaru zbog stoke. Ja imam vrijednost prava 445 eura cini mi se. Kolkk ti imas?
Neznam sta je s onim sto smo popunjavali za junad, to nisam pito, al mi se cini da nista od toga. Od iduce godine ce biti 100 eura po tov.junetu, tj.od 2015. Nece bit kvote nego kolko imas u toj godini tolko dobivas.
A ovo s pravima, kolko ti je vrijednost prava toliko dobivas sveg poticaja,ub odnosu na prosjecnu vrijednost. To znaci prosjecno je 350 eura. Ako imas 450 znaci oko 25% vise u odnosu na prosjek. Ako imas iz nacionalne rezerve tada je vrijednost prava oko 190 eura. Znaci oko 60% u odnosu na prosjek. Ali od iduce godine ide umanjenje,tj. Izjednacenje prava. Nama koji imamo vise bit ce 5% manje godisnje, a onima sto imaju manje ce se povecavat. To je tzv.izjednacenje prava.
Ni sam vise ne kuzim sta pisem, ali tako su mi nekako objasnili
Po arkodu mi je ravnih 1.99ha i na tu površinu mi je određeno pravo na plačanje!Očito po akordu nemaš dva hektara nego 1.8. S obzirom da je ovo isplaćen prvi dio tak bi računica štimala.
Pa bar nest je trebalo sjest. Ono za krave je bilo još prošli tjedan. Treba vidjet meni su jednu godinu u prijavi nest zaribali pa sam dobil kasnije.
Tu malo matematika ne štima, ako je sad bilo isplaćeno 1100kn po ha, nemre onda tik 0,1ha iznositi 500kn! Nema banka kaj uzeti, račun je čist ko suza, bez minusa itd itd.pa to je to dobit ces za dva hektara 3600kn nekaj malo uzme banka i to je tu negdi.
:icon_thumright: