C
ciganek1
Guest
Bikovi za reprodukciju
Koje i kakve bikove birate za osjemenjivanje?
Dali ih uopče birate?
Koje i kakve bikove birate za osjemenjivanje?
Dali ih uopče birate?
Helena kaže:Da tema je na mjestu ,i mene puno toga zanima oko odabira sjemena za umjetno osimenjavanje .sad trenutno sjemenimo sa slovenskim bikovima pod nazivom HILTON,FLES.a imamo i sjeme HUSARA iz hrvatske .Ako tine nešto pobliže zna o sjemenima iz slovenije neka napiše koju rič ,a i bogec za ovog iz hrvatske
:axe:tine kaže:Helena kaže:Da tema je na mjestu ,i mene puno toga zanima oko odabira sjemena za umjetno osimenjavanje .sad trenutno sjemenimo sa slovenskim bikovima pod nazivom HILTON,FLES.a imamo i sjeme HUSARA iz hrvatske .Ako tine nešto pobliže zna o sjemenima iz slovenije neka napiše koju rič ,a i bogec za ovog iz hrvatske
Izvini, zaboravio na tebe.
Na tom linku možeš potražit slovenske bike i njihove rezultate u selekciji.
MOCO kaže:Meni su idealni bikovi Grass red Hol. i Diero red Hol.,ali navodno ih više nema. Mislim to je stvarno sr...,kad se bikovi pokažu super i kad njihove kćeri krenu u proizvodnju oni maknu bikove, i šta ja sad da opet tražim novog bika i čekam 3god.da vidim šta će biti od njegovih kćeri.Oni tamo u svojim prospektima nahvale svakog bika-kad se samo sjetim kako su prije 6-7godina simentalca Peru proglasili elitom i tvrdili da je to super-mega-naj bik, a ono njegove kćeri daju 4000lit/godišnje i onda dođe pametni veterinar i ubjeđuje me da s Perom osjemenjujem moje Austrijanke koje sve daju preko 9000lit/god. Pa ko je tu lud?