ne znam, po meni je puno smislenije tražiti bika sa "jačim" mijekom nego sa visokom proizvodnjom u litrama. uzmi recimo Wyominga kojemu je prosjek prve laktacije 6400 (+307kg) litara i Winnora sa prosjekom 7200 litara (+1472), ali kad preračunaš te litre u ono što se zbilja plaća i kako se formira cijena - dakle mast i proteini dobiješ na razini cijele laktacije razliku od samo 300kn u korist Winnora, s tim da Wyoming ipak ima nešto teža teljenja, ali ima odličnu plodnost 109, i u koliko zadnji stranica ove teme to nitko ne spminje. ako nema plodnosti, nema tjeranja, nema osjemenjivanja, nema teljenja i nema mlijeka. meni je plodnost u top3 kriterija koja gledam i sve bikove sa plodnosti oko 100 i niže odmah eliminiram, a budući da mi visoka proizvodnja nije presudna tu fino mogu uvrstiti i nekog možda više mesnog bika poput Heraldika sa 111 plodnošću (super kad su ti svi vrhunski bikovi u srodstvu sa kravom)
Po meni, najbolji bikovi su:
1. Rurex, Wyoming - po meni bikovi bez mane
2. Winnifiz, Wildland - jedine mane kraće sise kod jednog i drugog te sporija mužnja i niže vime kod drugog, imaju i prosječne vrijednosti za vime i fundamnet
sva 4 izrazito visoka plodnost od 109-114, svi osim wyominga imaju laka teljenja, ali zato svi daju kćeri koje će se lako teliti od 113 do 124.(rurex je tu prosječan na 102)