http://cgi.zar.at/cgi-bin/zw_detail.pl?ISO_NUMMER=276000935953426&table=DATEN_FV
evo jugi, to ti je taj bik sa svježijim indeksima. sutra će novi indeksi. Telenje mu je 86 što ne da da nije lagano telenje nego je u kategoriji NIKAKO ZA JUNICE, dakle, dosta teška telenja (što je broj manji to je telenje teže. prosjek je 100) . druga je stvar šta ti MOCO kaže ako vet ima iskustva pa zna, al pitanje je jel riječ o iskustvu il priča napamet jer ni sam ne kuži qurca. ja imam simentalke i uvijek junice osjemenjujem simentalcem, ali biranim simentalcem sa izuzetno laganim telenjima kakvog obično imaju 1-2 bika u određenom trenutku. dakle, sa indeksima preko 120 pa sam tako osjemenjivao sa Vaccom, Romariom i sad sa Goldrandom (sve indeksi preko 120) i sve su bila lagana telenja, dodoše bili su sve ženski telci, al svejedno.....
e da, u zadnje 2 godine sam valjda od 10 telaca dobio 9 ženskih. jel netko zna što bi moglo bit uzrok tome, čisto slučajnost ili se može utjecat na to. recimo, ako lucerne ima previše u ishrani, a ona ima neke fitoestrogene koji možda poremete hormonalnu ravnotežu???