Jel poznat nekome bik Indurein?
Ispada da je elitno seme,osemenio sam juce jednu devojcicu od 13 godina sa njim
yawn):
INDUREIN
http://cgi.zar.at/cgi-bin/zw_detail.pl?ISO_NUMMER=276000661991169&table=DATEN_FV
Jel poznat nekome bik Indurein?
Ispada da je elitno seme,osemenio sam juce jednu devojcicu od 13 godina sa njim
yawn):
Da je na engleskom pa da razumem,ali nemacki.....
ako neko zna,neka napise
ok razumeo sam...danas je imala crveni sluz pukao je kapilar verovatno,imala je sigurno jak nadrzaj, ali dobro videcemo kako ce ispasti
to znam hvala tito se zove ovulacija! kad se pokaže krv, znači da je krava prije cca 24-30h imala ovulaciju i da je vođenje prošlo! osjemenjavanje se radi nekih 6h oko ovulacije. Sad si zabilježi dan kad je pokazala krv i pazi jer za 19-21 dana trebaš vidjeti hoće li se ponovo vodit, ako ne onda je ostala stelna!
normalna zdrava krava koja nije stelna ima ovulaciju svakih 21 dan!
ok razumeo sam...danas je imala crveni sluz pukao je kapilar verovatno,imala je sigurno jak nadrzaj, ali dobro videcemo kako ce ispasti KRESO, MATE,ZVONCICE, MOCO hvala puno na savetima hvala i tebi Zombie, za sledece osemenjavanje koje ce biti pocetkom oktobra kod krave koja se otelila sada 1 avgusta, trazicu katalog ili posto sam saznao odakle uzima semena recicu mu koje seme od bika da nabavi pa valjda ce hteti,alako ne bude hteo trazicu drugog veterinara,al necu odustati od krava narocito ne od holstajn ... hvala vam puno punoste mi pomogli
Jugi, na ovim prostorima starije generacije još se uvijek "klanjaju" doktoru, veterinaru, popu...a ovi to debelo iskorištavaju.tebi predstoji nimalo laka borba protiv takvih stereotipa. Ali koliko vidim, imaš volju da unaprijediš svoje gazdinstvo, da učiš...ako me sjećanje ne vara ti i ja smo razgovarali i na jednom drugom forumu na drugu temu...samo naprijed, kad veterinar shvati da si uporan i da mnogo toga znaš, onda će i on tebe cijeniti. Zar u tvom kraju nema holštajn krava? Koliko znam, Centralna Srbija ima izvanredna grla i jako dobru genetiku, treba samo malo "pogurati" veterinare da počnu raditi svoj posao kako treba. Svi smo to prošli, sve su ti rekli dečki prije mene...ne daj se uplašiti....
[/IMG][/IMG]
Evo slike Mate od malog Blond d Aquitaine.
Dosta je temperamentan. Baš je jako živ. Stalno se zabija u mene. Danas sam ga prvi put roknuo kad se zabio pa mu nije bilo ništa jasno. Zato i velim da ne budem više kemijao. Elpaisa ili Warberga i gotovo. Preko ograde mu je sestra od prošle godine. To mi je kućni ljubimac. Danas se terala i skočila na mene dok sam vodu točio. Jedva sam se izvukao. Tučem ju,a ona ne staje. Onda sam pobjego iza žice. Nisam mogo vjerovat ko zombiji iz filmova. Jednostavno ne staje. 13 mjeseci ima i veli veterinar da bi ju trebalo hitno osjemenit da može izgorit, pa bude teško ostala steona. Nisam nikada čuo za to. Meni je plan da je sjemenim sa 16 mj jer mi tako paše nasprem druge krave, a tako i preporučaju. Što vi mislite o tome?
[/IMG][/IMG]
Evo slike Mate od malog Blond d Aquitaine.
Dosta je temperamentan. Baš je jako živ. Stalno se zabija u mene. Danas sam ga prvi put roknuo kad se zabio pa mu nije bilo ništa jasno. Zato i velim da ne budem više kemijao. Elpaisa ili Warberga i gotovo. Preko ograde mu je sestra od prošle godine. To mi je kućni ljubimac. Danas se terala i skočila na mene dok sam vodu točio. Jedva sam se izvukao. Tučem ju,a ona ne staje. Onda sam pobjego iza žice. Nisam mogo vjerovat ko zombiji iz filmova. Jednostavno ne staje. 13 mjeseci ima i veli veterinar da bi ju trebalo hitno osjemenit da može izgorit, pa bude teško ostala steona. Nisam nikada čuo za to. Meni je plan da je sjemenim sa 16 mj jer mi tako paše nasprem druge krave, a tako i preporučaju. Što vi mislite o tome?