to što se tiče vode je manje više propagadna koju su stvorile tvrtke, francuzi su to pobili i piju vodu iz pipe, aja sam bio u nizozemskoj i pio sam vodu iz pipe, i u španjolskoj, i u portugalu, svuda, nema razlike, propaganda je svoje napravila da se kupuje voda u bocama.
ja pijem vodu iz bunara a svi bunari po svim selima imaju veliki sadržaj nitrata u vodi (u srednjoj školi sam ispitivao vodu za kemiju) i ako ne piše ovo moj duh casper onda sam valjd živ
heheheheehehehehehhee, moram malo.......... ehhehehehehehehe
možda mi i imamo svog nekog bika, samo to nije nikoga briga jer to sve košta, ispitivanje košta,. a lakše je uvest, al ok ako je to isto sjeme dobro vani onda je dobro i kod nas ovisno o potrebama jer to je dao sjeme jedan bik, znači nema po licenci tog bika i made in china.
vani je to sve drugačije koncipirano, svaki seljak za svaku životinju bira sjeme ovisno o njenoj građi, starosti, potrebama, željenoj proizvodnji, kvaliteti mlijeka, exterijeru, popravljanju osobina........................... i vrlo su svi seljaci upučeni u to.
dok kod nas se flikne bilo što, sam nek je jeftino, ok ima i jeftinih bikova dobrih, sve dalje utječe genetika, ali kod nas se malte ne u 99% slučajeva obavlja osjemenjivanje na način da seljak želi da veterinar što prije ode iz dvorišta.
ne treba osuđivat ničiji izbor, ali da se izvode sranja izvode se, i da je sve to privatni kapital o je je, kako onog tko prodaje sjeme tako i onoga tko kupuje, i svodi se večina slučajeva na slijedeće, netko želi zaradit, netko ušparat.
nama je bit pomoć nekome sa iskustvom oko onoga što imamo u štali, a pitanje kad mi vidimo šta smo dobili od tog bika da li više bude tog sjemena za kupit