jurek
Dobro znana faca
- Tu od
- 6 Srp 2013
- Poruka
- 669
@NEWHOLLAND
Ovo je drenažna folija:
Ovo je drenažna folija:
Sad trenutno ti ne mogu reći kolko ti bude cijena. Opet ide poskupljenje. Sve ovisi da li ima materijala. Rok isporuke se pomiče do čak četiri tjedna (ovisno o materijalu), a cijene idu u nebesa, nažalost.@jurek kolko ispada kvadrat takvog krova s svime što je potrebno za ugradnju?
Imaš kakav detalj s opisom slojeva?
Ja nedavno pokril dio terase ( privremeno) s jajjeftinijim limom kaj sam mogal nać na tržištu. cca 80kn m2 filcani lim.
Crijep nije moga ić jer nagib krova je možda 10cm na 7m.
To je bila terasa pokrivena s onim plastičnim valovitim prozirnim pločama koje mi je prošle god tuča prorešetala.
Čisto sam zadovoljan kak je to ispalo.
A sad sam u procesu kupnje jedne kuće koja treba krov. Krov je na 4 vode i tu nevezano dal ide crijep il ne ide hrpa limarije pa razmišljam sve pod lim stavit.
računal sam da mi treba preko 240 komada crijepa kojeg ću srezat, preko 100km žljebnjaka itd tak da mi je lim sigurno jeftinija opcija. ......
Pusti ti to kaj govori drugi majstor. Moje iskustvo je da dok ti dojde neki majstor u dvorište, obavezno ispokenja sve kaj je netko drugi prije napravil u tom istom dvorištu. A onda dok taj majstor završi posel, onda tek vidiš kaj je sve dotični u stanju zasrati. Do pred neku godinu nije se nametala folija nego ljepenka i ti krovovi još uvijek stoje. Nekad se nije nametala ni ljepenka pa i ti krovovi još uvijek stoje. Moja kuća je napravljena 1971. i tada krovište nije bilo ni podaskano niti je bilo ikakve ljepenke, a bogami ni folije. 2005. je mijenjan crep i rogovi i grede su bili OK. Tada je podaskano i stavljena je ljepenka i krov je još uvijek tu i nema nikakve truleži.Pozdrav ekipo!
Upravo su mi izmjenili krovište i uredno meštri pobrali novce. Sad me neki dan pitao drugi građevinar kako sam pokrio krov. Ja na to velim da su mi na daske priklamali lepenku i onda na to crijep. A on veli da su mi krivo napravili, da dolazi paropropusna folija na daske koja spriječava kondenzaciju ispod dasaka tj. u izolaciji. :icon_hang: Jeli su me majstori zeznuli? Lepenka je samo sa klamericama pribita u slojevima na krov, pa valjda ima neku ventilaciju. Ima možda netko sa iskustvima? Krov već uredno stoji sve je gotovo, nebudem valjda imal za par godina borbe sa pljesnivoćom u izolaciji???
Odmakni malo ak moreš.Pitanje za @jurek.
Radionu sam si pokril z filcanim limom. Kroz zimu si speljam vun dimnjaka z onih cijevi emajliranih, i do ve mi je išlo uz sam rub črepa.
Se more kaj dogoditi limu/filcu zbog topline? Kolko da se odmaknem?
Znači uz donji rub krova mi ide dimnjak v zrak, na mestu de bi trebal žlijeb biti.
Kaj se tiče sprečavanja kapanja kondenzata dovoljan je filc. Kod filca nisam siguran u trajnost. Naime još nije proteklo dovoljno vremena da se pokažu eventualne mane. Najviše me brine to kaj lim s unutarnje strane ima samo primer debljine 15-20 mikrona kaj nije neka AKZ, a filc je tanak i ne znam jel sprečava nastanak kondenzata ili samo upije ono kaj nastane. Možda su moguće obje verzije, ovisno o vremenskim uvjetima. U slučaju da se filc "napije" vlage, to nepovoljno djeluje na primer. Dakle u svakom slučaju važno je imati čim bolje provjetravanje krovišta.Idem u izradu garaže - drvarnice. Pokrivanje limom. Muči me dal' je filcani lim zadovoljavajući, ili da idem na daskanje i foliju. Kakva su vaša iskustva sa filcanim limom i kapanjem?
Ja sam bio prvi, u svojem kraju, uvijek inovativno-revolucionaran, koji je prije jako puno godina sa svoje kuće skinuo originalni pokrov i dao sam staviti LimMont-ov lim, bez ičega. Prije ma nemam pojma koliko godina.i ako je objekat zatvoren sa strane...
ako je samo s jedne strane otvoren, prva ljetna nevera može čupnuti lim...ili druga...ili sedma...ili stosedamdesetosma...ili nijedna...
pravilo je da pravila nema...
inače, moje mišljenje je da s lima bolje da kapa, nego da se slijeva i moči filc i letve...
a kondenzacije uvijek ima...
krivo si okrenuo ploče....Tu de držim ovaj vinkli tu bi išla cijev..
Kulko je to malo? 🤔
Filc je lako zapaljiv ili?