Ja imam iskust s izradom satova od drva, za izradu ti je najbolji orahovi komadi, zbog boje i jer kora ne otpada, a moze posluzit hrast, breza, tresnja a i ostale vockarice, a i druge vrste s kojima nemam iskustva, kad se pili motorkom treba odrezat od 3 do 6 cm debelo i cim ravnije i fini rez, takav komad treba osusit, godinu do dvije u hladu i bez da sunce udara po njemu da ga ne iskrivi. kasnije se samo obrusi i polakira vec prema zelji i stavi satni mehamanizam i mozes dlijeto ispisat brojke rimske naravno. Imam doma nekoliko komada od rasalja pa cu sutra poslikat, plan je staviti sat i termometar.bok, opet ja...evo me u svim temama, al učim se polako ))
nego danas dok sam pilio drva i dok sam grlio jedan panj na kraju dana gledam taj panj i došao na ideju da odrežem jednu fetu i napravim sat..
jel ko to radio? ako ima di na forumu molim vas link, puno hvala
odrezane fete i stavio ih u hlad... e sada da si odmah nađem i ostalo, jel znate di se može kupiti samo ti mehanizmi od satova (neki kvalitetni)?
Koliko će biti debeo taj sat? Hoćeš li možda ovo još hoblat da bude tanje, jer ovo mi izgleda debelo kojih desetak centimetara. I suho je dosta teško.