• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JAVNI PROSVJEDI

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Toliko sam ogorčen.... Inače ne psujem, ne pijem niti pušim... ali kad vidim da neki tamo građanin ide raditi kalkulacije koliko poljoprivrdnik zarađuje. Samo neka dođe k meni i zamijeni sa mnom radno mjesto tjedan dana. Nekad je bilo lako biti poljoprivrednik, sada moraš biti sve, knjigovođa, služba nabave, organizacije, prodaje, managment jednom rječju.
Tako ja mogu reči, lako je ovima na gradu. Odradiš svojih osam sati, ono što ti drugi kaže, ne moraš misliti, ni brige ni pameti.
Nemojmo se ljudi vrijeđati međusobno, ali vi na gradu nemate pojma kako poljoprivrednik živi. Ja otvoreno mogu reči, godišnje s 8 hektara napravim prometa 400 tisuća kuna. Neki će reči, gle para. Ja ću reči, da nemam da kupim auto i djecu odvezem baki za vikend. Zato molim malo poštovanja prema poljoprivrednicima, jer bi kopali po smeču i jeli otpad, da vam nema tko proizvesti i dopremiti proizvode pod nos.

B

brundalo

Guest
cabage kaže:
Toliko sam ogorčen.... Inače ne psujem, ne pijem niti pušim... ali kad vidim da neki tamo građanin ide raditi kalkulacije koliko poljoprivrdnik zarađuje. Samo neka dođe k meni i zamijeni sa mnom radno mjesto tjedan dana. Nekad je bilo lako biti poljoprivrednik, sada moraš biti sve, knjigovođa, služba nabave, organizacije, prodaje, managment jednom rječju.
Tako ja mogu reči, lako je ovima na gradu. Odradiš svojih osam sati, ono što ti drugi kaže, ne moraš misliti, ni brige ni pameti.
Nemojmo se ljudi vrijeđati međusobno, ali vi na gradu nemate pojma kako poljoprivrednik živi. Ja otvoreno mogu reči, godišnje s 8 hektara napravim prometa 400 tisuća kuna. Neki će reči, gle para. Ja ću reči, da nemam da kupim auto i djecu odvezem baki za vikend. Zato molim malo poštovanja prema poljoprivrednicima, jer bi kopali po smeču i jeli otpad, da vam nema tko proizvesti i dopremiti proizvode pod nos.
400.000 bogati...... ti si "bogat" covik he he
Salu na stranu. Iman jednu zamjerku trebao si podebljat ono.....prometa ili naglasit da je to bruto. Mozda bi onda neki gradjani shvatili da je to sta mi dalmatinci rekli ušporko i da tek nastanu muke kad triba namirivat obaveze i onda shvatis da ti je malo, a da si radija ko majmun po cili dan i noc. A nekom drugom za to vrime drzava namiruje place jer radi u gubitaskoj firmi....a narocito podobnima. Gradjani odrade svojih 8 uri i boli ih briga nakon toga, on oce svoju placu a mi se za svoju krvavo moramo izborit

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas kad je stari čuo na tv da se seljaci organiziraju putem interneta, točnije našeg foruma, ostao je paf!!!
Pita on mene: ''Jel to ono gdje ti visiš po cijele noči??''
Velim mu ja: ''Stari, je!''
Veli mi da nije očekivao od tog interneta da bude toliko koristan za nas seljake, pošto je nekad i sam bio u politici, kad je počeo malo radit za dobrobit sela, šikanirali su ga, al uvidio je i sam kam sve to vodi i maknuo se dok je još bilo vrijeme, lopovlukom se nije htio bavit i pobjegao je od politike, najviše ga boli to veli, kaj nedaju seljaku zemlju da si čovjek može normalno živjeti, nego rade prcedure i sveta pisma oko te zemlje koja seljaku život znači!!!

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Posto sam prozvan zbog misljenja idem redom, bez namjere da se svadjam, ali prozivanje, kao sto rekoh, nikuda ne vodi

jokapz kaže:
Nazalost ovakva razmisljanja nece dovesti nigdje. Covjece bozji znas li ti koliko ljudi zivi od malih ducana? Nisu svi todorici i kerumi.

A koliko ljudi živi od poljoprivrede?? Ja tebe nerazumijem šta ti hoćeš reći. pa nemaju oni veće troškove nego proizvođač.
npr. cijena kukuruza je 62l na bazi suhog zrna a ja sam dobio 34 lipe 19% vlaga al kad majmuni obračunaju sve svoje troškove isto tak nabrojane ko što ti nabrajaš stepu mi cijenu upola. Kaki je trošak što se ti zamazo, pa bajo šta se nisi pazio il što moraš nositi vreću kupi si kolica pa guraj... Cijena u trgovinama može biti malo veća al ne za 50%. I zato nemoj pričat gluposti i tu se pravit pametan jer si totalno u krivu.

Koliko kosta da se sa nekog otkupnog mjesta gdje ima npr 200 tona krumpira to pakira u vrecice po dvije kile?
Ja (nisam bitan ja, samo figurativno) kad kupim u ducanu kupim za danasnji rucak i ne zamazem se. I to me sada kosta 4 kn/kg. Zasto bi ja platio 4 kn i zmazao se i gurao kolica i mislio gdje cu to u stanu spremiti da mi ne proklija, pozeleni ili se pokvari? Ili je ta maloprodajna cijena od 4kn dampiska cijena? Treba je povecati? Ne, znam, vi bolje znate pa mi objasnite.

kikoporto5820 kaže:
A ti Smiljane nemoj meni pričati da ja nisam u PDV - u ja plačam 1400 kn mjesečno za vas mlatimudane zagrebačke ( čast iznimkama ) jebote praviš se pametan :scratch
Ako placas PDV-a 1400 kn mjesecno tih 1400 kn mjesecno odbijes od PDV koji si ti naplatio. Jeli tako? A ako nisi u sustavu PDV-a i placas PDV i to ti je puno, onda se malo bolje informiraj. Imas ovdje par tema o PDV-u gdje sam osobno hrpu postova napisao. I jos cu ako treba.
Nije stvar mog pravljenja pametnim nego mog pokusaja da se razgovara argumentima a ne vrijedjanjima. Zato seljaku i jest tako (lose, slazem se) jer na svaki argument se dize larma bez pokusaja da se shvati druga strana i da se pokusa naci rjesenje. Zadnji primjer koji pamtim je prosvjed mlijekara gdje je tajnik ministarstva, budimo realni, ispreskakao predstavnike prosvjednika i to na jednostavna nacin jer je zelio pricati samo s brojkama, a ne temeljem bapskih prica i necije percepcije.

A sto se tice ovoga tko jest, a tko nije mlatimud i o tome bi se moglo ragovarati. Za svaku kunu sto radnik (pa i ja, ja sam samo vikend seljak) dobije na ruke jos jedna kuna ode negdje drugdje, puuuno vise od ovih gorespomenutih tvojih 1400 kn.
A to sto sam vikend seljak me ne sprecava da mislim, pitam, pokusam shvatiti neke stvari i donosim svoje zakljucke.

daj idi se zaposli kod Sanadera pa kradite skupa
Etiketiranje nece daleko dovesti. (Ako vec vrijedjas, daj barem procitaj moje ostale postove pa ces shvatiti sto mislim o Sanaderu i ekipi)
I usput daj mi reci koliko hejtara radiš samo me to još zanima.
Ne razumijem kakve to veze ima? Imas u drugim temam ako te interesira.

Inace, vise puta sam napisao da prosvjede kao prosvjede podrzavam, ali samo kada su zahtjevi jasni i transparentani. Od larmanja nitko nema koristi.

B

Bobo

Guest
Podrzavam Smiljana u potpunisti!

Covjek se nije svadjao nikad, pa ni sad... Argumentirano prica i zeli nesto s cim moze napraviti neku kalkulaciju koja njega zanima...

Vikend seljak... Opet s tim pocinjemo... Onda sam i ja vikend seljak jer zivim u gradu a zemlja je 15km daleko od moje kuce? mozda i jesam, ali i ja kao vikend seljak moram imati neki plus u svojoj proizvodnji, posto i ja prodajem svoj trud i znoj. ne zelim dzabe raditi, iako raditi dzabe u ovoj situaciji zvuci dobro, poso se sad radi u debelom minusu.

Nije bitan broj hektara zemlje... Ima ljudi koji u vlasnistvu imaju po 500ha, i ne rade zemlju, ONI nisu cak ni vikend seljaci ;)

Takodjer sve prosvjede podrzavam, ali kako kaze smiljan da se argumentirano ide u njih, a ne ko guske u maglu ;) Stanje (sranje) s kukuruzom u nasoj zemlji i prosvjedi vezeni uz kukuruz su vrlo argumentirani i podrzavani sa svih strana lijepe nase, ali ako se ide u prosvjed kad nemamo konkretne brojke, i realno stanje koje puno seljaka tjera u gorb, prosvjedi su i vise nego OK.

Nije da se sad pravi drzavni udar ili sta ja znam, ali pobogu, ne treba ni sutjeti... Sutilo se dok se drzava osamostaljivala, ovo ono... no ako do sad nismo samostalni, necemo nikad ni bit. To vise ne ide nama u plus, nego samo NJIMA, a to ljudi moji, NE VALJA...

Smirite malo strasti, jer svi koji neki klinac proizvodimo ili cemo proizvoditi, danas sutra cemo to trebat nekome i prodat, a ako budemo jedni druge podbadali, necem odaleko dogurat...

K

kikoporto5820

Guest
ma valaj su ga i prosvjedovali todorič iim poslo kavu a oni sve pohrlili sve se otimaju za jebenu smrdljivu kavu trebali su onog koji ju je doneso baciti u šanac :roll:

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Bobo kaže:
.....

Argumentirano prica i zeli nesto s cim moze napraviti neku kalkulaciju koja njega zanima...
...

Samo jedno pojasnjenje. Jest, neke me stvari zanimaju ali to je manje bitno. Bitnije je da ce ta ista pitanja postaviti i netko tko puno manje razumije poljoprivredu i privatni posao (sto poljoprivreda i jest, koliko god se neki trudili to nepriznati) nego je ja razumijem (ne kazem da razumijem, ali ipak znam malo vise nego prosjecan ne-poljoprivrednik). Ako se meni ne mogu neke stvari objasniti, kako ocekujete da ce ih moci shvatiti radnik koji cijeli mjesec rinta za gazdu za minimalac (ako ga i dobije), novinar koji o poljoprivredi zna jos manje, penzioner ili sto ti ga ja znam tko.

Eh :) i jos nesto. Sto se kukuruza tice (makar ima druga tema za to) nigdje i nikada nisam rekao da je sadasnja cijena kukuruza u otkupu dostatna za normalno funkcioniranje proizvodjaca. To ste mi vi koji radite sa kukuruzom objasnili brojkama.

B

brundalo

Guest
@ Smiljane ti suti. Ti si napola nas... mislim poljoprivrednik he he. Salu na stranu ali da je jebeno jebeno je. Npr. na tržnici svako pita jeli domace i jebu ljude ko male majmune, vozaju ih i podvaljuju svasta i takvima triba objasnjavat zivot poljoprivrednika i kakav je to posao, a da to prodaju pravi poljoprivrednici sigurno bi toga bilo manje. uostalom postoji tema kako eliminirat svercere. Za mene je................ domače je ipak domače kaj ne pa da kosta i malo vise. A cisto sumnjam da bi onda pravi poljoprivrednici podvaljivali svasta...

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Potpisujem, brundalo. Domace je domace, ali je uvijek problem kako to domace izdvojiti i znati da jest domace. Ja sam sam sebi smjesan u zadnje vrijeme kako citam deklaracije raznih prozivoda .. npr. Podravka, smrznuti grasak, a sitnim slovima pise "Zemlja porjekla: Madjarska". Kupiti ili ne kupiti? Ali tu barem pise .... sto sa mnogima di i ne pise .....

B

Bobo

Guest
Pa kako da ljudi ne prosvjeduju, pitam ja vas?

Evo, samo na primjeru Podravke, da ne idemo dalje... Uvoze grasak iz madjerske, a koliko znam da kod nas grasak vrlo dobro uspjeva, te da bi jedna podravka sebi mogla nakupiti kooperanata za sijanje te kulture. naravno, dok ne krena, normalno da ce se i dalje uvoziti, ali treba povecavati domacu proizvodnju, da se sto manje izvozi.

Treba samo ovo dokazat NJIMA, jel, da se domace ne treba izvoziti po jeftinoj cjeni, a strano, NEKVALITETNIJE uvoziti po skupljoj... Onda "Kupujmo hrvatsko, to je dobro za nasu ekonomiju" i ona reklama s klinjom kojeg je tata cec zafarbo kak kupujemo nase i domace, a laze mu da ne moze vise...

Mozes 100% biti siguran da domace jedes tako sto imas svoj kukuruz koji sijes s tavana, a ne neki sjemenski lijevi, s njim hranis svoje kokosi kojima je prabaka bila kvocka tvoje bake, i kad to ispeces u "Plamen" rernu na svojim drvima... jedino tako je domace.

A sto je najgore, uvozimo i stedjnake, i plin, i kokosi, i jaja, i kukuruz, i onda jedemo domace. Da IM ne kazem sta...

Vec sam napiso iznad kako je samo bitno da neki tamo ministar bude poznat u Europi kako ima drzavu s jakim izvozom i uvozom. To je samo njemu plus, a gubitci se gomilaju na 10 drugih mjesta, i mislim da to nikako nije u redu...

Bas nam treba novi Matija Gubec, netko tko je voljan dati glavu na panj i ruku u vatru i da im svima kaze sto ih ide pa kud puklo, da puklo!

R

Rajtek

Guest
Jučer sam prisustvovao na vanrednoj izbornoj skupštini "Udruge Poljoprivrednih Proizvođača Središnje Hrvatske". Izabrano je novo vodstvo udruge, zbog bolesti dosadašnjeg predsjednika. Mene i kolegu odredili su za promidžbu putem interneta, tako da je web-stranica udruge od danas u izradi. A normalono putem foruma ću obavještavati o radu udruge. U razgovoru s gospodinom dopredsjednikom Udruge rečeno mi je sljedeće: "Prosvjedi se ovih dana neće održavati, jer je došlo do kompletne izmjene stručnog vodstva udruge, sramotnu ponudu od 3 lipe na bazi suhog zrna nismo prihvatili, te smo i dalje ostali čvrsti u svojim zahtjevima. Dosadašnja direktorica Agroprerade d.d. smjenjena je s dužnosti, te smo obavješteni da je došlo do prekida dosdašnjeg obračuna predane kukuruze, te da će se obaviti analiza i ponovna kalkulacija obračuna od strane Agrprerade. također bi u idućih tjedan dana trebali biti obavješteni o rezultatima i novoj ponudi. Ako zahtjevi nebudu prihvačeni, postoji mogučnost ORGANIZIRANJA NOVIH PROSVJEDA, ALI SAMO AKO NAM SE PRIKLJUČE UDRUGE IZ DRUGIH DJELOVA LIJEPE NAŠE."
Naša udruga objedinjuje i ratare i stočare i konjogojce i povrtlare i vočare i peradare. Samo ako budemo SLOŽNI možemo uspjeti u u borbi za naše dostojanstvo i plaću za naš rad. Stoga Vas SVE zamoljavam da se udružimo i izborimo za svoja prava i dostojanstven život. Mislim da nam je svima dosta da svi zarađuju na našem radu osim nas.....

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Respect. Cestitam. Prvi korak je postignut. Sada samo KONSTRUKTIVNO naprijed.

B

Bobo

Guest
Rajtek, samo da znas da imas ovaj forum na raspolaganju u svim vidovima vase organizacije. Treba bannere napraviti pa da jednu druge reklamiramo. Ako se ne okupi vise ljudi...
Majstore, svaka cast na do sad ucinjenom! Stojim iza vas u potpunosti, iako ove godine nemam kukuruza, ali ako nismo jedni za druge, tko ce?

Jos jednom SVAKA CAST!

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
do sada se nisam ukljućivao u ovu raspravu jer sam i ja "vikendaš" i nisam se smatrao kompetentnim ali da vam kažem što sam pročitao u business.hr (poslovne dnevne novine) prošli tjedan vezano uz prosvjed i kalkulacije o cijeni kukuruza, dakle otprilike ovako -:seljaci se neopravdano bune jer njihove tvrdnje o troškovima od 7500 kuna/ha su netočne.Stvarni troškovi su oko 2500 k/ha kazao je Stipan Bilić referirajući se prema podacima njemačkog ministarstva .Eto to vam dovoljno govori na što su političari spremni ako im nešto ide u prilog(tip je direktor udruge prehrambene industrije) ali za taj podatak znam i ja i on je iz unazad nekoliko godina a ne ovogodišnji ali svi to ne znaju i on ga namjerno koristi jer mu tako paše

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Rajtek, mene interesira koje sve djelove središnje hrvatske ili gradove obuhvaća ta udruga.
Koliko ja znam ovdje na podrućju zagreba nema ni jedna ili ja neznam za nju.
A danas poslije razgovora sa jednim otkupljivaćem kukuruza došel sam do zaključka da bi trebalo
osnovati udrugu ratara, e sad, dal zagrebačke županije ili sred . hrvatske. A zašto ??
Zato jer mi je preko telefona ovaj otkupljivać objasnil da smo si u velikoj mjeri sami krivi za ovu cijenu kuk.
jer su na dogovor dolazili pred. udruga, njih 5, koji nisu ratari, već stoćari, i oni su tražili da bude takva cijena, tj.
tržišna koju je odredio "jedan", mada im je bilo ponuđeno i 0,95kn, ali da bi onda poticaji ostali na 1250 kn, i
zaštitna cijena od 0,75 u slućaju viška koji bi država otkupila,..
E , ako je to istina, ja mislim da su na dogovoru bili i neki ratari, danas nebi bili u minusu i nebi bili bijesni kao ja.

S

seljaček

Guest
Moje skromno mišljenje je da bi ovim putem (preko foruma) trebali pokušati osnovati udrugu poljoprivrednih proizvođaća na lokalnoj razini sa naglaskom na proizvođačima . Koliko sam shvatio raspravu svi imamo isti cilj dostići pozitivno poslovanje, a sljedeči korak je ostvarenje profita.

B

bok123

Guest
breza kaže:
do sada se nisam ukljućivao u ovu raspravu jer sam i ja "vikendaš" i nisam se smatrao kompetentnim ali da vam kažem što sam pročitao u business.hr (poslovne dnevne novine) prošli tjedan vezano uz prosvjed i kalkulacije o cijeni kukuruza, dakle otprilike ovako -:seljaci se neopravdano bune jer njihove tvrdnje o troškovima od 7500 kuna/ha su netočne.Stvarni troškovi su oko 2500 k/ha kazao je Stipan Bilić referirajući se prema podacima njemačkog ministarstva .Eto to vam dovoljno govori na što su političari spremni ako im nešto ide u prilog(tip je direktor udruge prehrambene industrije) ali za taj podatak znam i ja i on je iz unazad nekoliko godina a ne ovogodišnji ali svi to ne znaju i on ga namjerno koristi jer mu tako paše

Ma to je Stipan dobio zadatak da nešto lupi što niko ne kuži. Mogao je i kineze citirati, tamo je sigurno još manje
ulaganje.
Lijepo je znati da se nešto pokrenulo u Agropreradi. Ako je direktorica radila po naputku, njena smjena joj ne bude naškodila. Mi to ne možemo provjeriti, ali s novim ljudima se obično lakše priča.

Pitanje Bobi: što se to s tobom dogodilo da naglo pokazuješ interes i podršku za prosvjed? Kao da si se probudio?

B

Bobo

Guest
bok123 kaže:
Pitanje Bobi: što se to s tobom dogodilo da naglo pokazuješ interes i podršku za prosvjed? Kao da si se probudio?

Nisam bio za prosvjede, jer sam se u mom kraju raspitao kod velikih poljoprivrednika kakvo je stanje i kakvu cjenu ocekuju, te sto smatraju da bi bilo OK...

Svi su oni u prosjeku sijali 60 jutara kukuruza i prodavali su ga po takvoj racunici da 30 jutara pokriva sve troskove, a 30 jutara im daje dobit, kakvu-takvu... Par dana prije prosvjeda sam bio s dvojicom od njih i sto su mi svega rekli, bilo je gadno za slusat. Dugovi ovakvi, onakvi, cjena se nije prepolovila, nego je pala na trecinu ondasnje dogovorene izmedju njih i otkupljivaca... Placeno im je 38lipa i kazu da ce morati jos novaca odnijet u poljoapoteke gdje su digli repromaterijal...

Nisam bio za prosvje, jer je u mom kraju zemlja losije kvalitete nego u baranji, te su nasi prinosi naspram baranjskih smijesni, a ljudi ovdje su sa cjenom bili "zadovoljni", no kad su se moji poceli buniti, znaci da baranjci jos donekle "plivaju" ili su u dogovima. A sto je s bilogorom i zagorjem i ostalim ratarskim djelovima zemlje?

Dugovi na sve strane, a to je jako lose.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
bok123 kaže:
A sto je s bilogorom i zagorjem i ostalim ratarskim djelovima zemlje?
Dugovi na sve strane, a to je jako lose.

bilogora ima največe prinose u državi i tu se najviše kukuruza proizvede u državi, bjelovarsko bilogorska županija je največi proizvođač kukuruza, e sad i to je u cjelosti stočarski kraj, tako da je malo škakljivo govorit u kavom su stanju ovdje proizvođači kukuruza jer večina njih i velikih su kombinirani tip tj imaju stoku a višak zrna prodaju.
otkupljivalo se je , ali ljudi ne govore baš kako ima je, bar ne što sam ja čuo, jer ko što rekoh večina su stočari.

ima tu kod nas jedan jako veliki ratar sa cca 100 ha kukuruza, sve je na polju, ništa nije kombajnirao, on sam traži kupca za to sve, u detalje u razgovoru s njim nisam ulazio

da je teško, je, da se takve situacije često događaju, i to je, da su ljudi u dugovima i to je, sve to nekak izgleda ko u zoni sumraka

R

Rajtek

Guest
robi kaže:
Rajtek, mene interesira koje sve djelove središnje hrvatske ili gradove obuhvaća ta udruga.
Koliko ja znam ovdje na podrućju zagreba nema ni jedna ili ja neznam za nju.
A danas poslije razgovora sa jednim otkupljivaćem kukuruza došel sam do zaključka da bi trebalo
osnovati udrugu ratara, e sad, dal zagrebačke županije ili sred . hrvatske. A zašto ??
Zato jer mi je preko telefona ovaj otkupljivać objasnil da smo si u velikoj mjeri sami krivi za ovu cijenu kuk.
jer su na dogovor dolazili pred. udruga, njih 5, koji nisu ratari, već stoćari, i oni su tražili da bude takva cijena, tj.
tržišna koju je odredio "jedan", mada im je bilo ponuđeno i 0,95kn, ali da bi onda poticaji ostali na 1250 kn, i
zaštitna cijena od 0,75 u slućaju viška koji bi država otkupila,..
E , ako je to istina, ja mislim da su na dogovoru bili i neki ratari, danas nebi bili u minusu i nebi bili bijesni kao ja.
U ovoj našoj udruzi nalaze se svi poljoprivredni proizvođači, ne samo ratari , tak da je i samo vodstvo udruge sastavljeno i od ratara i od stočara(mljekara), konjogojaca, voćara....Kolko sam ja upoznat, ova naša udruga objedinjuje 3 županije, Sisačko-Moslavačku, Zagrebačku, Bjelavarsko-Bilogorsku, jer su članovi iz tih županija.
Sam naziv i govori, Središnja Hrvatska. Mnogo ljudi ni nezna za postojanje udruge, mislim udruga je osnovana još 1998. godine, al nije bila tak aktivna, al ovakva situacija dovela je do aktivitranja članova i dolaska novih koji su spremni za borbu s vjetrenjačama. Mislim da je bolje da smo svi u jednoj udruzi , da ima više članova, a ne opet da vi osnivate zasebno Zagrebačku.
Predstavnici naše udruge nisu bili pozvani na taj sastanak, već su tu bili samo "podobni" predstavnici za koje se znalo da će prihvatit ovu ponudu....
Pozivam te da se i ti učlaniš u našu udrugu i skupiš ljude u svome kraju, malo ih informiraš, pa se dogovori neki sastanak i objasne naši ciljevi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh