Posto sam prozvan zbog misljenja idem redom, bez namjere da se svadjam, ali prozivanje, kao sto rekoh, nikuda ne vodi
jokapz kaže:
Nazalost ovakva razmisljanja nece dovesti nigdje. Covjece bozji znas li ti koliko ljudi zivi od malih ducana? Nisu svi todorici i kerumi.
A koliko ljudi živi od poljoprivrede?? Ja tebe nerazumijem šta ti hoćeš reći. pa nemaju oni veće troškove nego proizvođač.
npr. cijena kukuruza je 62l na bazi suhog zrna a ja sam dobio 34 lipe 19% vlaga al kad majmuni obračunaju sve svoje troškove isto tak nabrojane ko što ti nabrajaš stepu mi cijenu upola. Kaki je trošak što se ti zamazo, pa bajo šta se nisi pazio il što moraš nositi vreću kupi si kolica pa guraj... Cijena u trgovinama može biti malo veća al ne za 50%. I zato nemoj pričat gluposti i tu se pravit pametan jer si totalno u krivu.
Koliko kosta da se sa nekog otkupnog mjesta gdje ima npr 200 tona krumpira to pakira u vrecice po dvije kile?
Ja (nisam bitan ja, samo figurativno) kad kupim u ducanu kupim za danasnji rucak i ne zamazem se. I to me sada kosta 4 kn/kg. Zasto bi ja platio 4 kn i zmazao se i gurao kolica i mislio gdje cu to u stanu spremiti da mi ne proklija, pozeleni ili se pokvari? Ili je ta maloprodajna cijena od 4kn dampiska cijena? Treba je povecati? Ne, znam, vi bolje znate pa mi objasnite.
kikoporto5820 kaže:
A ti Smiljane nemoj meni pričati da ja nisam u PDV - u ja plačam 1400 kn mjesečno za vas mlatimudane zagrebačke ( čast iznimkama ) jebote praviš se pametan :scratch
Ako placas PDV-a 1400 kn mjesecno tih 1400 kn mjesecno odbijes od PDV koji si ti naplatio. Jeli tako? A ako nisi u sustavu PDV-a i placas PDV i to ti je puno, onda se malo bolje informiraj. Imas ovdje par tema o PDV-u gdje sam osobno hrpu postova napisao. I jos cu ako treba.
Nije stvar mog pravljenja pametnim nego mog pokusaja da se razgovara argumentima a ne vrijedjanjima. Zato seljaku i jest tako (lose, slazem se) jer na svaki argument se dize larma bez pokusaja da se shvati druga strana i da se pokusa naci rjesenje. Zadnji primjer koji pamtim je prosvjed mlijekara gdje je tajnik ministarstva, budimo realni, ispreskakao predstavnike prosvjednika i to na jednostavna nacin jer je zelio pricati samo s brojkama, a ne temeljem bapskih prica i necije percepcije.
A sto se tice ovoga tko jest, a tko nije mlatimud i o tome bi se moglo ragovarati. Za svaku kunu sto radnik (pa i ja, ja sam samo vikend seljak) dobije na ruke jos jedna kuna ode negdje drugdje, puuuno vise od ovih gorespomenutih tvojih 1400 kn.
A to sto sam vikend seljak me ne sprecava da mislim, pitam, pokusam shvatiti neke stvari i donosim svoje zakljucke.
daj idi se zaposli kod Sanadera pa kradite skupa
Etiketiranje nece daleko dovesti. (Ako vec vrijedjas, daj barem procitaj moje ostale postove pa ces shvatiti sto mislim o Sanaderu i ekipi)
I usput daj mi reci koliko hejtara radiš samo me to još zanima.
Ne razumijem kakve to veze ima? Imas u drugim temam ako te interesira.
Inace, vise puta sam napisao da prosvjede kao prosvjede podrzavam, ali samo kada su zahtjevi jasni i transparentani. Od larmanja nitko nema koristi.