• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHABICA-pozdrav iz Međimurja

Z

zeleno zagorje

Guest
Tu sam ja ,provirim s vremena na vrijeme,nešto nabrljam na brzinu.Sada me mijenja suprug,a rekla sam mu da se skine i prijavi na svoje,ali neće.Imamo snijega,ali nije to ništa,meni su noge ionako uvijek hladne,ali mi je srce toplo,pa je sve u normali.Za priču treba misliti-ma lažem,pišem onako kako mi padne ne pamet,a to je isto ko da te gladam u oči i pričam sa tobom.Jedini je problem u prstima,mislim brže nego pišem,pa to potraje-da me nije sram reći,otkrila bih tajnu-i po skoro sat vremena.Dobro,malo dramatiziram,ali blizu je.A onda još i progutana ili kriva slova,pa ispravljaj.Davi me pedantnost i živciranje zbog pravopisa i gramatike.Ostalo iz škole-hrvatski 5,fizika 2,poklonjeno.Mehanizacija u poljoprivrednoj 3,poklonjeno,pala sam na pitanju što je jedan traktorski sat.E,to je priča koju ću jednom valjda ispričati.Ako znaš što je jedan traktorski sat-reci.Zna li uopće još danas netko što je jedan traktorski sat?
muhaničar ajd sad da iskoristimo onaj đoker zovi, johabica nas šokirati počela ko i nostradurus, reci nam ti što je jedan traktorski sat

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,008
muhaničar ajd sad da iskoristimo onaj đoker zovi, johabica nas šokirati počela ko i nostradurus, reci nam ti što je jedan traktorski sat
img87601.jpg

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,806
1500 okretaja x 60 minuta?
90 000 okretaja je jedan radni sat?:rolleyess:

Z

zeleno zagorje

Guest
da li je to, darijus onda i odgovor na ono pitanje, što je jedan traktorski sat, a vidjet čemo da li smo mi svi prošli na testu kad to pročita johabica, ja sam još mlada , poči ču na neki fax, znaš kak je rekla baba od 55, ja još studiram , pita ju štefek , kaj još? pa da kad moj jurek voli spati sa studenticama

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,008
Ovo na slici je traktorski sat i nema veze sa radnim satom traktora.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529

Darijus,ili znaš znanje,ili si blizu.Ja više na žalost ne mogu reći sa sigurnošću,ali sam do prije par godina,da si me u ponoć probudio mogla reći što je jedan traktorski sat.Sad znam samo da ima veze sa okretajem radilice,i da ću,ako se sa nekim pogodim da mi izore njivu po satu nadrapati ako se pogodim po traktorskom satu,a ne po satu oranja.Znala sam koliko tisuća okretaja je bilo,ali bih sada mogla lupiti glupost.Ma,bitno je da sam je taj dan na ispitu dobila trojku,iako je to bilo jedino pitanje koje sam dobila,i na koje nisam imala zašto usta otvoriti .Jer nisam znala.Tako dugo dok mi profesor nije objasnio.Pa mi je htio dati dvojku.Ja sam mu rekla neka mi da trojku,jer znam sve o priključnim strojevima,a to me nije htio pitati.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
19112012.jpg

Ovo je najprije bio dinosaur.Pa mu se otkinuo rep.Onda je postao konjić.Pa ga nisam na vrijeme šišala.Pa je postao pas,prije nego sam nabavila živog.Sada je nešto pola-pola,neka bude ono što tko poželi da bude.:rolleyess:

03112012b.jpg

03112012a.jpg

Ove dvije slike su za sve koji vole ribice,ali su posvečene mome prijatelju farmervg,koji ima želju napraviti vlastiti ribnjak u dvorištu.
Prijatelju,ne odustaj od svoga sna.:heart::lol:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
johabice a kud idu ove ribice kad temperatura ode u debeli minus,čuj ova skulptura od zelenila najviše mi sliči na,ma da ga kako smišljam ništa mi ne pada na pamet ajd nek bude nekakva patka sa hibridnim ušima:rolleyess::rolleyess::rolleyess:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ajkula,bem mu sunac,kako ti ovo može ličiti na patku.Pa pogledaj mu glavu,to je čisti pas iz crtanog filma.Ja crtane gledam još i danas,ali one tipa Tom i Đeri.Tako da mi nitko ne može reći da sam podjetinjala.Bliže bi istini bilo da nikada nisam niti odrasla.(kada mi paše da bude tako:weedman:)
Ribe ostaju u ribnjaku,već šestu zimu će biti tako.Problema smo imali samo prošle,krepala su nam tri japanska koia,i to si ne mogu oprostiti.Bili su već negdje tri kile i više,a potpuno naranđaste boje,ko boja moje fasade,sa crnim šarama.Donjeli smo ih iz Slovenije,sasvim male.Najgore je to što takve više nigdje ne možeš kupiti.Toga ljeta nismo promijenili vodu,a imali smo puno lopoča i lokvanja,pa je sve unutra zaraslo i nije bilo dovoljno kisika.A niti prostora dovoljnog za njih.Greška.Sada smo sve iz vode izbacili i sve je u redu.Da ih vidiš uživo,znamo tako lijeti sjesti uz rub i hraniti ih.Milina za dušu.

mtd,opet si zločest.....

I

IvanVl

Guest
Problem je u tome što u našem društvu svatko može nabaviti i držati životinju.Čak i takvi koji nemaju u sebi usađenu odgovornost niti prema ljudima.
Da se uvede propis da životinju može držati samo onaj tko prođe psihološku procjenu i naravno,dobije dozvolu,ovakve se stvari ne bi događale.Osobno bih uvela i obavezno zdravstveno osiguranje za životinje,e,onda bi oni koji se ovako ponašaju odavno odustali od držanja.Kada se putuje kroz Austriju,u skoro svakom restoranu uz put se u predvorju nalazi kutak za pse posjetitelja sa zdjelicama hrane i vode.Besplatno.Ulaz psima u pratnji vlasnika je dozvoljen na raznim manifestacijama,i nikome ne pada na pamet da negoduje,ili se uopće osvrće na to.A mi smo fini i kulturni,čisti,i kažemo-pas-fuj.Čim ga dotakneš,takvi čisti očekuju da isti čas ideš oprati ruke.Onda niti ne možeš očekivati da se takvi ponašaju prema životinji drugačije nego je na slici.

Kad ti zaboraviš promjneiti vodu ribama onda je to greška ..a kad ovaj zaboravi popustiti lanac pesu pa mu lanac prereže vrat onda ga treba ma zdravstveni pregled .

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
E da Johabice to mi je jako velika želja i mislim da če mi se na prolječe ispuniti pa makar i 1x1 za dušu jeste stavljali ispod foliju ili je samo zemlja...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Šta je IvaneVI,odlučio si malo bocnuti?Je,tako ti je to u životu,ljudi rade greške,bitno je da su toga svijesni,kaju se i ne rade ih opet.Barem se trude.I znaju se ispričati.
Dobro sad,ja se mrtvim ribama ne mogu ispričati,ali zato ne propuštam priliku živima.Pa su sada ove ostale mažene i pažene,i vjerujem,da imaju prilike same birati vlasnika,da bi opet izabrale mene.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E da Johabice to mi je jako velika želja i mislim da če mi se na prolječe ispuniti pa makar i 1x1 za dušu jeste stavljali ispod foliju ili je samo zemlja...

Eto prijatelju,a da ih vidiš u živo...
Ispod se zemlja mora poravnati i ide sloj pijeska jer voda radi veliki pritisak na dno i stijenke ,pa ako je folija na kakvom kamenčiću,velike su šanse da će se probušiti,pogotovo ako se hoda po ribnjaku,ko naše pseto.A i mi hodamo kada se čisti,jer se moraju poloviti ribe.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
johabice 100% patka samo ima dva kljuna podignuta gore:lol::lol::lol:,uf takve ribice nebi kod mene preživjele kad bi guske počele plivati po ribnjaku

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
petkom za ručak......:scratch.....:lol:

a moram malo bocnuti...

Kad ti ja jednom stanem na nogu.....mtd001

Ajkula,ajd reci još jednom patka.Ma davit ću te.Pa pogleaj tu glavu,tu njušku,evo,sad bih ti odmah poslala jedan crtani film da vidiš.Daj se malo uživi u djetinjstvo,uključi prekidač za maštu.Ti se ne znaš igrati.Ugledaj se na mene.Ja sam još prije pet godina sjedila na zemlji i radila kolače od blata.Dobro,to sam se igrala sa unukom koja je gradsko dijete i nikada do onda nije imala blato u rukama.Kakve smo bile....Ajkula,ajde, probaj.:lol::lol::lol:

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,806
plivaju u ulju.....:lol:

zločesti bac maru...:mrgreen:
to ja gledam helou kitti s ćerkicom...:rolleyess:

ali, činjenica je da riba mora plivati...ja preporučam da nakon ulja pliva u vinu...:vragek:

Z

zeleno zagorje

Guest
Šta je IvaneVI,odlučio si malo bocnuti?Je,tako ti je to u životu,ljudi rade greške,bitno je da su toga svijesni,kaju se i ne rade ih opet.Barem se trude.I znaju se ispričati.
Dobro sad,ja se mrtvim ribama ne mogu ispričati,ali zato ne propuštam priliku živima.Pa su sada ove ostale mažene i pažene,i vjerujem,da imaju prilike same birati vlasnika,da bi opet izabrale mene.
oni sa onimlancom i onim jadnim pesekima se ne kaju nikada , to su ti isti ko onaj kojega sad opisuju u 24 sata , kaj je danas na naslovnici, šteta lanca da ih malo podignemo u zrak

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
ajoj johabice ja kao klinac uvijek sam bio švabo ili marsovac,uglavnom jebena stranka,imao sam jednog plišanog medu i iskopo sam mu oko,ajd dobro nije patka možda je neki hibridni Pelikan sa punim kljunom:lol::lol:

Najnoviji postovi

Na vrh