• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

JOHN DEERE

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma zemljak, uopče se nemoj opterečivati s tim koliko sati godišnje napraviš, uostalom imaš još 3 traktora uz njega tak da pusti selo neka priča...samo nek on ide i 50 godin ak treba!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ma zemljak, uopče se nemoj opterečivati s tim koliko sati godišnje napraviš, uostalom imaš još 3 traktora uz njega tak da pusti selo neka priča...samo nek on ide i 50 godin ak treba!

I onda dolazimo do onoga imam 50god star traktor,nema nikakvih kvarova na njemu,jako zadovoljan,i takve priče,a ono traktor radio par sati na godinu...
Tak je večina kod nas koja radi malo sati s traktorom,svi super zadovoljni nema primjedbi,a kad bi traktor vrtio više od 800rs na godinu onda bi se vidjelo gdje su mu bolne točke;)

Al eto svatko radi kak očeš,meni to ne smeta, nego mi smeta ovo gore kaj sam napisao:)

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
To je slika kad je i došao pa je toliko čist. Nemamo mi zemlje da mu ganjam više sati. Meni je glavni traktor 539. Sa malim IMT-ima radim sa svaki 300 sati, MF 3060 će godišnje napravit 150 radnih sati i JD radi 250 sati godišnje na 45 hektara. Kod mene nemam gdje više skupiti zemlje , a 45 hektara zemlje nije pogodno za čistvo ratarstvo.

EDIT: Strojevi su bili namijenjeni za 110 ks, ali je onda došao JD.

:madmana: :madmana:
pa tih 45 ha sa tim JD preoreš za 4 dana, šta su ti uzeli zemlju ili ????
de dođi kodmene nabit čemo sati koliko god hoćeš :mrgreen::mrgreen:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
I onda dolazimo do onoga imam 50god star traktor,nema nikakvih kvarova na njemu,jako zadovoljan,i takve priče,a ono traktor radio par sati na godinu...
Tak je večina kod nas koja radi malo sati s traktorom,svi super zadovoljni nema primjedbi,a kad bi traktor vrtio više od 800rs na godinu onda bi se vidjelo gdje su mu bolne točke;)

Al eto svatko radi kak očeš,meni to ne smeta, nego mi smeta ovo gore kaj sam napisao:)

Ma nema potrebe, ja da mogu imal bi i 7 traktora raznih snaga samo da nemoram prekapčivat jebene mašinerije svaki čas, kad se krene u posao samo da skačeš s jednog u drugi i teraš, i onda nebi svaki radil 500-600 rh/g nego 200 rh/g i duže bi trajali uz odgovarajuče održavanje i nebi se razdrli. Zapravo trajali bi dok sam ja živ, a moji nasljednici nek si stvore kak oni hoću.
Eto tako, da nadodam, traktor se nebude rastopil ak stoji u garaži, čist i podmazan i čeka da se okrene ključ u bravi :)

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Još imamo 5 hektara za licitirat. Ali je problem što nema zemlje u našoj okolici više. Jedino da idem nekud dalje obrađivat što stari neće, a i netreba nam zasad previše jer nama je glavna industrija, a ne ratarstvo.

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
Ma nema potrebe, ja da mogu imal bi i 7 traktora raznih snaga samo da nemoram prekapčivat jebene mašinerije svaki čas, kad se krene u posao samo da skačeš s jednog u drugi i teraš, i onda nebi svaki radil 500-600 rh/g nego 200 rh/g i duže bi trajali uz odgovarajuče održavanje i nebi se razdrli. Zapravo trajali bi dok sam ja živ, a moji nasljednici nek si stvore kak oni hoću.
Eto tako, da nadodam, traktor se nebude rastopil ak stoji u garaži, čist i podmazan i čeka da se okrene ključ u bravi :)

ma sve je to jasno da je lakše samo presjeti u drugi traktor i terat, samo ko može kupit 7 traktora za 30 ha zemlje :mrgreen: :butthead:
i treba odrzavat 7 komada a da stoje u garaži neznam kome se to ispati radit :axe::axe: bolje uzet jednoga za teške poslove i jednoga manjeg za ove kikiriki poslove pa onda neka tuku sate i dok ide id ekad krepa kupiš drugi :supz::supz:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ma sve je to jasno da je lakše samo presjeti u drugi traktor i terat, samo ko može kupit 7 traktora za 30 ha zemlje :mrgreen: :butthead:
i treba odrzavat 7 komada a da stoje u garaži neznam kome se to ispati radit :axe::axe: bolje uzet jednoga za teške poslove i jednoga manjeg za ove kikiriki poslove pa onda neka tuku sate i dok ide id ekad krepa kupiš drugi :supz::supz:

To je nažalost naša stvarnost....2 traktora ajd još može imat svatko ko ima malo više zemlje, 3 bi bilo neka ideala za sve poslove...veliki oko 100-130 ks +pvh, neki srednji od 70-80 ks s prednjim utovarivačem i neki mali 40-ak ks za kak veliš kikiriki poslove :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Nije ni lako održavat 7 traktora..

Znam da je najlakše presjedat s traktora u traktor,al današnja tehnika je več toliko napredovala da prije priključak odkopčaš i drugi zakopčaš nego da se moraš seliti u traktore..

A i ako radi jedan čovjek nema smisla da ima 7 traktora a nikad svi ne mogu radit u isto vrijeme.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije ni lako održavat 7 traktora..

Znam da je najlakše presjedat s traktora u traktor,al današnja tehnika je več toliko napredovala da prije priključak odkopčaš i drugi zakopčaš nego da se moraš seliti u traktore..

A i ako radi jedan čovjek nema smisla da ima 7 traktora a nikad svi ne mogu radit u isto vrijeme.

Hehehe....pa ni nemoraju :)

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
nemoraju radit samo nek budu u šupi :supz::supz:
bitno da se po selu priča da ja imam 7 traktora hahahahaha :axe::axe::axe::butthead::butthead:

imbrakc

Član
Tu od
18 Stu 2011
Poruka
41

šanana a kaj bi ti delal z tolkom traktorima, a nebi delali ni tih 200 h. pa ne igraš FarmingSimulator:toimonster:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
šanana a kaj bi ti delal z tolkom traktorima, a nebi delali ni tih 200 h. pa ne igraš FarmingSimulator:toimonster:

A ništ, gledel bi ih v garaži:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Al da se ima 2-3 milijuna viška, nek se najde za svakaj po jedan:rolfer:

Nego jel i to stariji brat došel an forum???

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
DSC01215Kopiraj.jpg

DSC01218Kopiraj.jpg

DSC01224Kopiraj.jpg

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
daj Antonio reci koju o ovome 7610,baš je pravi stroj:rolleyess::rolleyess:

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Da, strašni su to traktori. Negdje sam već stavio link jednog 7710 al toliko mi se svidja da ću ponoviti
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=9JERS3iYKDE[/YT]

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
kico, ti kao vlasnik 3 ( ili ih ima i vise? ) crvena traktora nesmijes priznati da ti se ovi zeleni svidjaju. tu se recimo vidi koliko problema ima sa ovom prikolickom, a ni amortizeri na zadnjoj sajbi mu nevaljaju :weedman:

Na vrh