Alen kaže:Danas smo malo ogledali taj plug,i čini mi se da je naštelan na 14" .....sad što bogeca konkretno muči:
Znači kad se odorava zadnja brazda na polju plug neide u pravcu kotača nego ostaje cca 25 cm (širina međe).
Hmm malo sam razmišljao.... moje je riješenje da kotač traktora gazi iza međe po susjedovom polju i onda taman ostaje međa.... kao kod dvobraznog
ili se možda može naštelat da plug vadi cijelu širinu traktora (unutarnja strana gume)
Naime muče nas ovdje dvije stvari,kako bi trebali stajati dijelovi pod brojem 1 i 2???
Bogec.....mislim da mi dozvoliš da bar dva puta obiđem njivu 8)
zrine892 kaže:Alen kaže:Danas smo malo ogledali taj plug,i čini mi se da je naštelan na 14" .....sad što bogeca konkretno muči:
Znači kad se odorava zadnja brazda na polju plug neide u pravcu kotača nego ostaje cca 25 cm (širina međe).
Hmm malo sam razmišljao.... moje je riješenje da kotač traktora gazi iza međe po susjedovom polju i onda taman ostaje međa.... kao kod dvobraznog
ili se možda može naštelat da plug vadi cijelu širinu traktora (unutarnja strana gume)
Naime muče nas ovdje dvije stvari,kako bi trebali stajati dijelovi pod brojem 1 i 2???
Bogec.....mislim da mi dozvoliš da bar dva puta obiđem njivu 8)
o majstori moji...pa koliko ste piva popili
ovo sto ste zaokružili pod brojem dva....vi ste pluga zabacili...to znači da bi onda ono na gredi sto imati za podesavanja 12/14/16 vi biste trebali prebaciti na 14 da bi pravilno orali.a plug vam je bio na 12 cola.. :mrgreen: :mrgreen: .a ono pod broj 1 ona poluga vam je za zahvata prvu brazdu..to zavisi kod kojeg traktora...neki je širi a neki je uži onda je po tome mjeri prva brazda...
još koje pitanje?
zrine892 kaže:o majstori moji...pa koliko ste piva popili
ovo sto ste zaokružili pod brojem dva....vi ste pluga zabacili...to znači da bi onda ono na gredi sto imati za podesavanja 12/14/16 vi biste trebali prebaciti na 16 da bi pravilno orali.a plug vam je bio na 12 cola.. :mrgreen: :mrgreen: .a ono pod broj 1 ona poluga vam je za zahvata prvu brazdu..to zavisi kod kojeg traktora...neki je širi a neki je uži onda je po tome mjeri prva brazda...
još koje pitanje?
bogec kaže:pa bilo je rano ujutro znači rakija je radila svoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
plug je na 14 cola naštelan, znači trebam izravnat na onim rupama na hrpi plug :?: i samo naštelam da mi prva brazda hvata 34cm i to je to, jupi
marko355 kaže:
Kontam kaže:
Alen kaže:Nemojte se sekirati..... Čekam,čekam a nadam se da ču dočekat...marko355 kaže:
A što se pluga tiće,ma orat če on kak-tak i kad tad i možda i samnom za volanom!! :mrgreen: :mrgreen: