Gdje si to našao, ako stoji pogrešno je, treba bit 65 kubika i 48 mm klip.365 je isto 70 kubika
Gdje si to našao, ako stoji pogrešno je, treba bit 65 kubika i 48 mm klip.365 je isto 70 kubika
Neznam gdje ti vidje da je to staro 20 godina, 372xp husgvarnu je kolega uzeo 2017 godine, od ponedeljka je kod mene.
Kažeš da je u 372xp ojačano kućište, pa obrazloži taj parametar.
Kućišta su ista i kod 365 i kod 372 i 372xp, iste radilice , razlika je u cilindru u zapremini i prečniku klipu, vidi se na gore postavljenom podatku.. Zbog toga serviseri kažu da je kod 372 xp mekano kućište, a u stvari se radi o istom
original jesu 1.5 mmUfff, puno je to. Ja mislim da su tanje. Mislim da od 1.5 nebi smjele biti deblje.
Ako su 1.5 i ako mi visina paše kupujem klip pa kolko god da košta.
Kučišta nisu ista. Cilindar od obične 372xp paše na x-rorq kučište obratno ne. I razlika je u fergazeru elektronici poklpcu filteru...ručki.Ja sam stavio za 365 parametar, a ist su kućišta od 372 i 365, za 365 xtorg nemam podatak i neznam koji je promjer klipa i ostakli podatci.
Ali po ovom što se vidi 365xtorg je 70 kubika a 3,6 kw, nevidim dali je to dobiveno iz klipa 48 mm ili nekog drugog. Možda ima razlike kod te pile u kućištu ili u radilici.
Gledaj u kompezaciji sam dobio 372 xp, njemu rekli u ovlaštenom servisu udren cilindar- pukao i iskrivljena radilica. Beznačajna cijena, raspitam se kod lokalnog majstora i meni kaže ovako, uzmi to, ako je jedna stavka otišla, možeš ugradit radilicu i cilindar od 365, sve paše. Ja je rastavim cilindar uredan piklo gornje rebro, radilica takođe uredna , samo polomljen magnet-ventilator rebra i pravila debalans. Kad sam rastavljao provjerim radilicu komparaterom uredna, izmjerim radilicu, cilindar i klip i samo je razlika u prečniku klipa 48 i 50 mm sve ostalo paše kako mi je čovjek rekao. Zamijenem magnet.
To je tvoje mišljene i iskustvo s serviserima i sam kazes serivimsa husqvarne...Gledaj to je pila koja ima istu zapreminu kao i 372 xp husgvarna, ta stilovka nije ni blizu ovoj husgvarni, gledano po brzini rezanja.
Korištena pila je svaka dobra dok je u njoj fabrički cilindar, kad se stavi zamjenski u bilo kom servisu to više nije ista pila. Fabrički cilindar (stublina) se ne nalazi u prodaji rezervnih dijelova na tržištu, bez obzira što to svi prodavci i serviseri tvrde da je sve original. To sam radio na svojoj 61 f husgvarni , dok je bio fabrički radila 15-tak godine, a zamjenski jedva izdrži tri sezone, u zamjenskom nestaje nikla( niklovanog dijela stubline) bude istrošen.
To bi bilo dobro da je tako, Jel misliš da je problem naparavit stilovo pakovanja, pa kad se napravio deo može i dobro da se zapakuje.Ja sam stajao pokraj servisera kad je ugrađivao sve orginalne dijelove u moju motorku i sva pakiranja su bila od sthila.
Od bolcan do vrha je 16 mm.Znaš možda koji je promjer bolcna i kolko je visok klip?
To je tvoje mišljene i iskustvo s serviserima i sam kazes serivimsa husqvarne...
Ja sam stajao pokraj servisera kad je ugrađivao sve orginalne dijelove u moju motorku i sva pakiranja su bila od sthila.
Nadalje radili smo manje servise u STIHL servis Kutina kod Kesera jer mi je blizu a veće u Ivaniću
gdje su se servisirali roto sjekači i motorke od vodoprivrede Kutina. I servis je profesionalan i kvalitetan ali nije jeftin.
Naš servis motorke je MS260 je koštao 2400kn. I motorka je kao nova sad, ne osjetimo razliku između nove MS260 i naše. Imao sam priliku probati. Čak je naša ljepše radila i bila bolje poštimana nego nova s 10h rada.
Motori roto sjekača i pila nakon servisa su izdrzali i po tri sezone a znali su kuriti po 4-8 rezervoara goriva dnevno u sezoni kosnje i krčenja i održavanja nasipa i zapuštenih vodnih tokova i kanala.
Najviše su odlazile cijevi, kardani, glave jer ljudi dok rade ne štede i ne paze u šta lupe jer imaju normu za košnju i krčenje . Nitko se nikada nije žalio na rad servisiranog motora i paljenje istog ali su znali na makanost cijevi za roto sjekače i sl.
Npr mi smo si uzeli i roto sjekač FS450 STIHL i to je stroj, isto polovan i servisiran u Ivaniću i radi kod nas već 7-8 godina radi bez problema, na selu u održavanju zivica i graba i kanala. Ne koristimo uopće flax samo troperac..