• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve motorne pile preporučujete.....???

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
963
Automobilski motor može na 6-7 hiljada okretaja, od vožnje 20god tog motora koliko ima pređeih kilometara na tim obrtajima ugrubo. Moj automobil niti jedan.
I kaj ima avto motor sa 2t motorkinim ?

Porše ima cilindre nikasil kaj motorke.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,712
Pa imali su i automobili honde pre 30g motore sa nikl cilindrims. Honda civik.
PIše zašto je spomenuti niti jedan ne voziš na max obrtajima.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
470
Probali su, vidjeli kako to funkcionira kroz par godina i to je to možda je to samo malo bolje u odnosu na aluminijski, a puno skuplje. Kako će se taj klip pokazati to ćemo vidjeti tek za kojih par godina ja kolko radim sa svojom možda za 10 mada sigurno to nije izašlo u prodaju bez testiranja . Uglavnom kaj se tiče klipa magnezij ima odlična mehanička svojstva težina, čvrstoća, ali je zapaljiv i tako barem tvrde da je najveća fora u tom nekom nazovimo premazom koji ga štiti.
Meni je pila odlična ima snage puno više od 362, još sam i auspuh otvoril, a i pumpu ulja smo malo doradili to sam napravil kad sam mijenjal desnu stranu kućišta.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,712
4340 : "Čitao sam prije kupnje ms400c dosta o tome i po stranim forumima i taj klip nije baš jednostavno, a onda i jeftino napraviti"
smilan : "Način izrade klipa više u mašinstvu nemože biti problem"
Ja : "Ali može u lijevanju...."

Ne vidim što sam loše napisao.
Pa valjda se prije mašinske obrade treba pravi odljevak lijevanjem...
Mognezijev klip u ms400 je pravljen jer se ako zariba ne sjaha cilnidar kao alu. I lakši je to je lakše se zavrti motor i manje su sile na sve djelove koji se vrtre- lagere.
Ja neslušam sta drugi pišu po forumima ili nekim veb stranicama, ja to provjerim praktično i onda znam šta i kako to ide, kako se ponaša, kako je bilo prije ili poslije. Evo nađo sliku iz proteklog vremena kad sam vršio remont na h61, pa sam našao i sliku magnezij klipa.
20230626_211248.jpg 20230626_211545.jpg
Jasno se vidi da je taman, da nije čisto bijel kao Al. A Kako navodite da ga čuvaju premazi ništ od tog. Kad se uveća slika može se vidjeti poroznost od livenja ( donji desni deo). Ovo je bilo 2023 god, a ovaj klip je postavljen negdje 2017-2018g.
"dejan.d" kažeš klip je lakši i lakše ga zavrti, otkud ti to. Na osnovu geometrije radilice kao i tegova na radilici klip mora biti proporcionalan. Postoje u prodaji dijelovi klipovi u obe varijante ( za neke modele) magnezijski i aliminijski oni imaju iste geometrije i identične težine, samo je na kupcu izbor ko kupuje, takođe neznatna je razlika u cijeni, oko 2-10e. Jedan takav izbor sam ja uradio.
Ovo je moje iskustvo o tim klipovima.
Nadam se da i vas dvojica tako eksprimentišete i na osnovu toga imate iskustvo.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
470
Neznam baš da je to klip od magnezija, ali dobro ako je. Ovo na slikama je klip od ms400c to sam baš ja slikal kad sam mijenjao desno kučiste žao mi je samo kaj sam to tek tako površno slikal više zbog ulja.

Prilozi

• IMG_20240514_100023.jpg
    IMG_20240514_100023.jpg
    35.8 KB · Pregleda: 4
  • IMG_20240514_100039.jpg
    IMG_20240514_100039.jpg
    26.3 KB · Pregleda: 4
  • IMG_20240514_104345.jpg
    IMG_20240514_104345.jpg
    36.8 KB · Pregleda: 4
Na vrh