I kaj ima avto motor sa 2t motorkinim ?Automobilski motor može na 6-7 hiljada okretaja, od vožnje 20god tog motora koliko ima pređeih kilometara na tim obrtajima ugrubo. Moj automobil niti jedan.
Porše ima cilindre nikasil kaj motorke.
I kaj ima avto motor sa 2t motorkinim ?Automobilski motor može na 6-7 hiljada okretaja, od vožnje 20god tog motora koliko ima pređeih kilometara na tim obrtajima ugrubo. Moj automobil niti jedan.
4340 : "Čitao sam prije kupnje ms400c dosta o tome i po stranim forumima i taj klip nije baš jednostavno, a onda i jeftino napraviti"
smilan : "Način izrade klipa više u mašinstvu nemože biti problem"
Ja : "Ali može u lijevanju...."
Ne vidim što sam loše napisao.
Pa valjda se prije mašinske obrade treba pravi odljevak lijevanjem...
Ja neslušam sta drugi pišu po forumima ili nekim veb stranicama, ja to provjerim praktično i onda znam šta i kako to ide, kako se ponaša, kako je bilo prije ili poslije. Evo nađo sliku iz proteklog vremena kad sam vršio remont na h61, pa sam našao i sliku magnezij klipa.Mognezijev klip u ms400 je pravljen jer se ako zariba ne sjaha cilnidar kao alu. I lakši je to je lakše se zavrti motor i manje su sile na sve djelove koji se vrtre- lagere.
Boja klipa je sve rekla kakv je proces sagorijevanja. Meni to nije dobro, ali to je moje mišljenje. Ti bolje znaš šta su posledice tog ptocesa.Neznam baš da je to klip od magnezija, ali dobro ako je. Ovo na slikama je klip od ms400c to sam baš ja slikal kad sam mijenjao desno kučiste žao mi je samo kaj sam to tek tako površno slikal više zbog ulja.