Nije za rezat trupce i pripremu 20ak metara drva za sezonu grijanja, treba mi za porezati suhe vočke, popiliti kakve metrice do 15~20ak cm debljine, rezati fosne i daske, jučer stavio jednu uz drugu stihl 212 i husqwarna 440ll, stihl izgleda i vidljivo je totalno plastičan te djeluje potpuno nepouzdano (metalni amortizeri direktno uprti u plastične rezervare ulja i goriva bez ikakvih podmetača/držača, rezervar za lancol ulje je od prozirne plastike koji djeluje da će se probušiti na prvi trn agacije, ima 4,6 kg, husqwarna je isto plastična ali izgleda i djeluje pouzdanije i ozbiljnije, metalni amortizer uprt u vanjsko kučište preko podmetača/držača, rezervari zaštičeni debljom plastikom imitacije metalne legure, ima 4,4 kile, obje potpuno iste konjaže, 2,4 konja tj.1,8kW, ali husqwarna ima 2 kubika više (40 vs 38), stihl ima neki pikolo lanac, husqwarna ima veći lanac-toliko sam razumio trgovca, one motorke koje je imao moj stari gdje su cijele bile metalne sad koštaju od cca.850 eura pa na više, to meni za opisano mislim da nije potrebno, stvarno ne znam koje kriterije da gledam da motorka za navedeno potraje barem desetlječje a da sa voljom i zadovoljstvom koristim kad mi zatreba, i cijena za obje je ista za keš.
sinoć bio kod rođaka i on je Stihl fan boy (Stihl MS391 + FS56)-odustao od njegovih savjeta jer je za njega Stihl sveta krava i to se mora zato platiti,
danas na jutarnjoj kavi pričam sa poznanikom (on ima nekakve xp husqwarne jer se bavi drvima) o ovoj temi i on mi preporući da žrtvujem dodatnih 120 eura (490e) i da si kupim: Husqwarnu 450 Mark ll, veli 50 kubika+2,4 kW/3,2 KS i zadovoljava sve moje potrebe uz rezervu snage i za eventualno neko rušenje u šumi , nemam vremena da odem u trgovinu i da usporedim sa kojim Stihlom bi to pariralo a da ne izgleda kao plastična igračka jer nisam spreman potrošiti više od 500 eura za nešto što ću godišnje koristiti ne znam kad ni kako, molim savjet držeći se zadanoga, hvala!