• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Re: kalači drva

Imam onaj cilindar sto se uvlaci a ne gura dok cjepa(bau)i sl,abarth ja napiso230-240bara sto je valjda ok ,kad on s tim radi. Ja nisam znao tocne podatke o klipnjaci i ostalo pa za 10 t smo dosli do 300bara,kolega puknuti .vjerojatno svi moji podaci nisu ok,zato trazim te podatke...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912

za izracun sile cilindar trebas slijedece podatke,
max tlak pumpe,
unutarnji promjer cilindra
promjer klipnjace u slucaju da radi na uvlacenje

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426

Drugih podataka nemam osim tih: motor 4 KW 1450 obrt. i max tlak koji nabije pumpa 230 bara.Debljinu klipa i klipnjače ti tačnih podataka ne mogu dat jer je upakovan u stubu i ne mogu šublerom do njega a u knjižici tih podataka nema.

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292

unutarnji promjer cilindra je ili 70ili u najboljem slučaju 75 a snaga uvlačenja je manja za promjer klipnjače, evo ispod tablice sa svim formulama, ako tko zna i treba nek veli kak da postavim cijeli fail a ne samo sliku pa si samo unesete parametre jer me već srdi koliko je potrošeno postova bezveze.

Prilozi

• Izračun 1.jpg
    Izračun 1.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 170
Posljednje uređivanje:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143

Jeli ovo program za instalaciju na računaru ili je neki online kalkulator ?

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292

ovo je moja tablica u exelu sa mojim formulama onak iz moje glave sa mojim saznanjima. rado je ustupam samo reci kak jer vidim da se ljudi muče i da iz nemogučih stvari misle napraviti nekaj dobro i onda kad potroše brijeg penez i ulože puno truda vide da im stvar ne funkcionira kak su hteli. kaj se tiće ovog kalača od štefa mislim da je najbolje iti s večim cilindrom u startu a ne pumpu tjerati na maximumu i s većom kubikažom pumpe bu dobil brzinu.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Abarth je napisao da ovi iz bau imaju 4kw motor na 1450o/min. Razmisljam posto sam stavio jedan motor na trziste,a ima 4ks,2800o/min ,ako ga ne prodam da ga iskoristim za cjepac. Imam za taj bau...cilindar i razvod,znaci takvu pumpu i to je to.
Motor je diesel,smanjio bi brzinu na 1450okretaja...dal bu to OK?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480

Nebu. Preslab je. Tjeraj ga na 2800, niš mu nebu. i na njega pumpica direktno od oko 5...6ccm.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

isti je vrag , nije isti nego lošiji ..ako reduciraš motor pa staviš pumpu veče zapremine u odnosu na pumpu koja ide direkt na radilicu

vaš velečasni

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480

Ako smaniš brzinu, smanjil si brzinu hoda. Pumpu možeš dimenzionirati prema najvećem momentu motora: to ti daje tlak i maksimalnu silu, ali brzina vrtnje motora/pumpe, odnosno protok, ti daje brzinu hoda cilindra.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480

Kreni od bar još jedne poznanice; za sad znamo samo snagu motora.
Reci bar kakav cilindar imaš, pa da vidimo kakve su razlike u željama i mogućnostima.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Slagao bi kalac znaci na uvlacenje,klipnjaca je fi 32 unutarnji fi cilindra mislim 70 kli 75 vanjski plast fi 85. Uz cilindar imam orginalni razdjeljni. I ovaj motor od 4ks diesl sa 2800okretaja. Znaci dali motor i pumpa(koja)ilimultiplikatori pumpa(koji)?

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912

ako nije uvjet, bolje bi bilo da je pogon na struju (jednostavnije, jeftinija izrada, jeftinije odrzavanje, pouzdaniji, manji utorsak energije u radu), i na kraju mozes staviti motor od nekih 5kw, ovaj od 4ks ti bude prespor,

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Eto ja sam lail za hidrauliku,ali podaci sa ovog originalnog Woodstarlv100 su Produkt-Meinung schreiben
Hersteller: Woodster, www.woodster.de, 9 Woodster Holzspalter
Beschreibung/Details: Elektro-Holzspalter / Leistung: 4 kW / Leistung (PS): 5,4 PS / max. Spaltdruck: 10 t / max. Spaltgutlänge: 107 cm / Vorlaufgeschwindigkeit: 5,5 cm/s / Rücklaufgeschwindigkeit: 11 cm/s / Betriebsspannung: 400 V / Gewicht: 128 kg / Ausrichtung: stehend. Znaci motor od4kw je dost jak.zasto ovaj diesel 4ks nije? Na nekim videima imaju motore od 5-5.5ksbenzince.
Danas mi ideja sinula da taj motor iskoristim,koji je na trsistu i na nasem forumu,ali ako ga ne prodam mislio sam da pokrece pumpu, naravno funkcionalno. Podatke sam dao prije pa znate o cem je rjec.
q6cw.jpg

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=KB3kYitSKgc[/YT]
kako vam se čini ovaj stroj znam da nije nešto ali nudi mi se za oko 1500 e hmm

Posljednje uređivanje od moderatora:

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

Eto i video[YT]https://www.youtube.com/watch?v=zlnnOnI7JJ4&feature=youtube_gdata_player[/YT]

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912

A nije beza razloga samo 1500 e, skup je ako nece raditi, a sumnjam da hoce s obzirom na drva sa kakvim mi radimio, malo bi se dalo za njega izabrati, a on trazi birana drva, ja ga nebih kupio za sebe, bez obzira na cijenu. kod mene je cijepanje i rezanje drva po metru 6 e, znazi 1500/6 = 250 metara, plus troskovi rada, tako da dodje da bi tajs troj trebao uraditi 1000m drva da se otplati, a pitanje je koliko bi to trjalo sa ovakom skalmerijom.

Na vrh