• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Re: kalači drva

To je bio eksperimentalni program , nisam siguran da ćeš biti zadovoljan brzinom kretanja sjekire

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Pa Savo ako sam u pravu sve ovisi o obujmu cilindra i protoku pumpe, a pošto je na 355 pumpa vezana sa getribom mogu ju i ubrzati preko brzina.
Sent from my move 2 using Tapatalk 2

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145

U pravu si ali da nećeš možda previše ubrzati pumpu (neznam koliko bi išla tim ubrzavanjem)

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Mislim da bi joj bila optimala 3 brzina jer Muha veli da bi se u 5-oj brzini mogla raspasti.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737

Evo jedan dobar " poluautomatski " kalač ...
[YT]www.youtube.com/watch?v=vvJvgEridiM[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

Dijelimo ga ja i kolega,skupa smo ga pravili,i platili troškove pola-pola...

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

@gogo,koliko je debeo cilindar i kakva je pumpa? Nema li sa ovakvom sjekirom veliki otpor?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

Debljinu ne znam točnu napamet,to je cilindar od velikog bagera, a pumpa je prije bila neka mala od hidrauličnog utovarivača za stajnjak,i radila je dobro,ali je dala svoje,sad je stavljena nova od nekog većeg Rusa,no ne vrijedi ništa... Ovo je treća verzija sjekire,vidi se da je drugačije obojana,i pokazala se kao najbolja,brzo raskoli jer je široka pa cilindar ne hoda puno gore-dolje. Imt ga ni ne osjeti,sa Zetorom smo kalali na 1000 okretaja kardana i skoro pa ler gasu,i ide odlično...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

uobičajno je da buldozeri imaju takvo vješanje cilindra ..no kako ovaj ima i na dnu neku ušicu moguče da je več negdje pripasivan

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

@puknuti,morat cu to sabrat sve i doc do tebe kak sam obecal...piva pa savjet:drink:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Cilindar to daje 10 tona pri 200 bara u potisku, a natrag 7,5 tona, i 25% je brži u povratu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

A čim bi to pogonil, traktorom ili elektromotorom?
Ak je traktor u pitanju, onda ti je dovoljan obični dvosmjerni razvodnik i pumpa odgovarajućeg kapaciteta. Brzina od 15-tak cm/sek je više nego dobra.
Ak misliš iti na ventil s regenerativnim modom ("dvobrzinski") onda ti je dovoljna manja pumpa.
Obzirom da je cilindar tanji, nebi to bilo loše, jer manje pumpe podnose veći radni tlak, pa bi na tvom mjestu bilo dobro da ideš na 250 bara, da dobiješ dovoljno sile (dakle, 10 tona prema dolje).
Nego, čudan mi je promjer klipa. Standardni su fi 63, fi70, fi 80...provjeri.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973

@ZJ,,Evo slika sa mjerama,ona usica sto si reko je naknadno dovarivana
2015_01_16_14_28_08.png
[/url]
image hosting site[/IMG].
Pogonil bi traktorom 539.pumpu imam od kalaca bauxxx,razvodnik isto,cak i cilindar orginal ,al bi rade svijecu ima duzi hod.

luma1908

Član
Tu od
27 Lip 2010
Poruka
291

Molim te pojašnjenje za ovih 1000 okretaja kardana sa Zetorom, imam Zetora 2511, kaj ja trebam napraviti da se taj kardan vrti 1000 okretaja a traktor da radi na ler gasu

Najnoviji postovi

Na vrh