Maksimalni broj okretaja je 3000.Ti bi trebao znati koji je max broj oretaja motora, recimo da je 2500, a ler bi bio 800, optimalno bi bilo da radis na 1000 okr/min motora, to onda dodje na vratilu oko 700 okr/min.
pumpa oznake xxx.475.10M ima 10.66 kubika , ljevi smjer , radni pritisak 200, maksimalni 250 bara , oretaji ..nazivno 1500 , piše da je max. 3000Prije svega pozdrav svima na forumu. Vidim da ovdje ima dosta članova koji su maheri što se tiče izrade kalača pa da postavim par pitanja. Treba mi kalač za kratka drva i dovumim se između izrade na kardan (tomo vinković 30ks) ili na struju. Posjedujem cilindar iz kojeg klip promjera 45mm izlazi nekih 45 cm. Zatim imam razvodnik s ručicama od viljuškara i pumpu prva petoleka 10M također od viljuškara. S time da vidim da mi na tu pumpu ne pašu rupe od potrebnog multiplikatora (kojeg nemam). Imam i motor trofazni od 3kw, 2870 okretaja. Kakav kalač mi preporučujete da dam u izradu , a da iskoristim što više materijala kojeg imam.
protok ove tvoje xxx. 475.xx pumpe na najbržem kardanu /1000 okretaja motora je 6.6 litara na minutu .Budući da mi @puknuti s pravom predlaže motor, a onaj moj od 3kw nije dobar možda mogu nabaviti jedan od 4,5 kw s 1390 okretaja. Kakvu pumpu bi trebao uz njega, ako je ona moja prva petoletka 10M preslaba. Malo sam dosadan s pitanjima, ali sam u cajtnotu s vremenom, jer moram konačno majstoru reći ili motor ili na kardan.
ispravi , ne vidim grešku ?
Ti bi trebao znati koji je max broj oretaja motora, recimo da je 2500, a ler bi bio 800, optimalno bi bilo da radis na 1000 okr/min motora, to onda dodje na vratilu oko 700 okr/min.