powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Re: kalači drva
da vjerovatno, moguce, zaboravii,
da vjerovatno, moguce, zaboravii,
Kad govorimo o kalaču na motor i kad bi umjesto svoje pumpe uzeo pumpu od 25 ccm 250 bara uz onaj motor od 4,5KW to bi išlo puno brže, zar ne. Rezervar bude u stupu. Koliko sam shvatio majstora cilindar ima izlaz sigurnosni ventil. @abarth ja bi najradije to imao s motorom, a ne sa TV samo kako što sam već pisao bravar to nije do sada radio i tu je problem.Kad bih barem mogao doći do neke sheme i izracuna da mu to dam jer je on sa osnovnom konstrukcijom gotov.
Upravo suprotno.
Napisal sam ti da je ta pumpa (10,66cc/okr) idealna 2-polni motor (~3000rpm) da bi imal nekih 30-tak lit/min.
Dakle, s najvećim multiplikatorom (1:3,8) se nemreš približiti toj brzini.
Taj ti ne valja. Preslab je i prespor.Po tome za TV 30 ks moram kupiti i pumpu i multiplikator, a kad bi isao na motor (4,5kw) rezervirao sam ga na njuškalu broj 11103191 prolazila bi moja pumpa. I što još trebam za motor da radi? Decki shvatite me da u tome sam tute-mute, a ako nekome treba nešto s satelitskom tu sam tata-mata. lp
Evo sad, zadnji ti put ponavljam:
Najdi motor 5,5kW, 3000 rpm (28xx, da te ne zbuni), s prirubnicom i nogama. Ak nemreš najti takvoga, zemi samo s prirubnicom. Treba ti zvono pumpe i elastična spojka. Pumpu imaš.