Bormeš je, malo je pre jaki, kad mu ja drvo dam treba pol vure da ga odcvika giggle):to on ima ,mudrac ... samo je njegov zamajac u kondenzatorima
Bormeš je, malo je pre jaki, kad mu ja drvo dam treba pol vure da ga odcvika giggle):to on ima ,mudrac ... samo je njegov zamajac u kondenzatorima
3600rpm, pretpostavljam da ces ici na varijantu 2800, ako pogoni el,motor
reko je da bedaku rasteju najdeblji krumpiri :icon_mrgreen:Bormeš je, malo je pre jaki, kad mu ja drvo dam treba pol vure da ga odcvika giggle):
Svaki stroj ima svoje granice.Bormeš je, malo je pre jaki, kad mu ja drvo dam treba pol vure da ga odcvika giggle):
Radni tlakovi su ionak znatno manji od nazivnih, pa se ne moras bojati 200 bara. Krpan deklarira podatke na 250bara, a pumpe su za 200 bara nazivnog tlaka.Nisam jos racunao, ali u svakom slucaju bolje ici sa nizim tlakom a vecim protokom, to istina poskupljuje projekat, ali nije dobro dimnezionirati sve na max tlaku, jer tu trpi sve, najvise pumpa, koja kad se ishaba i tlak padne onda to nije to.
Sila cijepanja, ako bi islo na 6 dijelova cijepanje, bi trebala ici oko 12t, e sad na grubo da kazem, jer racunao nisam promjer cilindra na 185 bari bi trebao biti oko 90mm,
Razmatral sam i to, ali nema potrebe. Sam rotor je dovoljni zamašnjak.Zgodni bi bilo namontirati neki dobar zamajac na motor , to bi ti došlo kao nitro.
Kratkotrajno a moćno.:icon_mrgreen:
zato treba razvezati kesu pa se počastiti s klipnom pumpom:icon_pray:ma taj marketing je jebena stvar. Svi su oni isti. recimo i rossi-teh deklarira protok minimalno pri 540rpm kardana s multijem 3.8 a prodaje talijanske pumpe kojima je deklariran maksimum recimo gr2 1500-1800-2000 rpm gr3 čak ne više od 1500 rpm...
Isto tako svi deklariraju kao što si rekao pritisak pri 250 bara a većina pumpi nemože nadrukat taj pritisak ili ako može može u uskom području okretaja. -Pumpe imaju isto tako svoju krivulju pritiska koji mogu drukat ovisnu o broju okretaja, a koja je vrlo slična grafu momenta modernih dizel motora....
zato treba razvezati kesu pa se počastiti s klipnom pumpom:icon_pray:
Čim više čitam o kalačima sve mi se manje sviđaju e pumpa te vemtil te motor pa diži drvo da (ako) raskoli sama briga
imene ubili u pojam sta vise citam mislim da nijefan nevalja od traktorskih do ovih malih ko sto ja gledam
tako i moj stari po bojama crveni zuti bjeli:...sad bio u bauhausu imaju od 6t 3300kn i neki kao pd 10t 3150kw 4700kn...garancina 5godina
a sve mi se cini da tak je,hm za nekog vraga je valjda netko mislio da bit ti mali cjepaci,da nesto prepoloveSvaki je bojli nego nikaki :icon_pidu: