Pozdrav, trebam savjet iskusnih forumskih hidrauličara. Naime imam u planu raditi hidraulično vitlo za cjepač, a izvedba bi bila slična kao na
ovom videu - hidromotor koji direktno pogoni bubanj. E sad, ja sam zamislio da se taj hidraulični krug napaja preko carry over priključka s razvodnika na cjepaču koji je p80, a htio bih iskoristiti razvodnik koji imam, a to je p40, 1 ručica, dvoradni i vraća se u centar tj. nema detent ni u jednom krajnjem položaju.
Prvo pitanje je smije li se na carry over nastaviti razvodnik manjeg protoka (p40 na p80)? Pumpa je gr2, 25 ccm i multiplikator 1/3,8, cjepač je pogonjen traktorom
Može li se kakvim kombinacijama i čarolijama izvesti upravljanje da se sajla slobodno odmata, odnosno da ne treba aktivirati hidromotor ili nema ništa od toga uz taj razvodnik?
htio bih izbjeći da radim mehanizam kao što ima vitlo na slici niže gdje se potezanjem sajle aktivira razvodnik
Ako to nije moguće izvesti, kakav razvodnik bih trebao za tu namjenu, a da je moguće slobodno odmatanje sajle?
Hvala