@ Mataz čija je ovo proizvodnja kalača?
Nisam znao da ima i ova tema, pa da vam pokažem što sam ja napravio prije dvije godine . Prije ga je pokretao kardan ali mi je stalno bio spor jer je pumpa klipna , međutim ove godine sam kupio trofazni motor s rotacionom pumpom za 1000 kn i sad radi zadovoljavajuće iako bi moglo još malo brže . ima još slika ali drugom prilikom , POZDRAV SVIMA.....artyman:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
To je pumpa prve petoletke, protoka 27 ccm .Pumpa je s tri klipa neznam za protok i proizvođaća znam da je dizala one kontejnere za smeće na tamić . Inaće je odlična ali meni spora a cjena je bila 700 kunića.:finga:
Pa neš je skidati na benzinFala wwuki, netko cijeni više, netko manje, (meni je isto čovjek rekao za klipnu 100 eura) da se nać i povoljno ako se skine s nekog stroja al treba vremena a i benzin košta.
Zašto, što se događa?Oprez! ..ne može svaka pumpa biti pogonjena preko remena (ako je remenica direkt na vratilu pumpe )
Kod izlaznog vratila mora imati kuglični ležaj , obično je kučište zadebljano na tom djelu , sve ovisi kakva je konstrukcija i koji je prizvođač.Zašto, što se događa?
Kako znati koja može a koja ne?