Juce postavio hidraulicnu instalaciju, nekih 15/ak crijeva, sve radi dobro, cijepa na sest dijelova, odra]uje cilkus ya oko 3 sec, jedino ima dva sitna problema koja su rjesiva:
1. Ka dradim na struju (motor 9,4 KW na trokutu) kad cijepa drva koja izrazito kvrgava klize remen koji pogoni reduktor pumpe, remenica nije dupla, remen je 17, promjer remenice je nekih 20 cm, tu remenicu nemajravam zamijeniti nesto vecom, pa cu dobtot jos boljer nalijeganje, manju brzinu vrtneje pumpe, sto smanjuje protok a time i potrebnu sili da se prenese. Preko traktorra ide super, ne staje.
2. Onaj razvodnik sto sam radio da se sam vraca u pocetni polzaje ne radi kako sam zamilsiom. ndeke stvari nisam predvidio. sta se desava:
Kad se klip pvraca u pocetni polozaj ono kuciste na klipu udrai u polugu razvodnika i pogura je prema neutralu, međutim do 100% neutralnog polozaja klip razvodnik ide nekih 2cm, ali klip pogura polugu razvodnika tako da klip napravi pur od nekih 1cm i ne izbaci u cisti neutral, a klip cilindra se vec zaustavio. I klip cilindra stoji ali na manometru pokazuje nekih 30_40 bara, sto nije dobro opterceva sistem u praznom hodu. Pokusat cu iskorisiti ovaj specificni cilindar koji imam na stroju, jer mi se cini da on ima mogucnopst kad klip dođe u pocetni polozaja da automatski ulje ide u preljev iako je komanda cijelo vrijeme ukljucean za povratak (klip svojim prolaskom otvori prolaz za protok ulja, nesto kao kod dvotaktnih motora usis i ispuh).
drugi nacin ako ovo ne uspije, onda napraviti bolju polugu, tako kad klip usljed inercije kretanja odradi 2 cm kretanja, polugom napravim (klackalica) krtenje klipa ventila koliko mi je potrebno.