vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
moja ponuda još stoji
Puno si mi pomogel ..baš sam mislil jeftino doći do pumpe :finga:Kažeš specijalni semering.To je važilo u neka druga vremena sad ima svega samo treba vidit dal se to tebi isplati.Raspitaj se u BJ u trgovini u poslovnoj zoni nema šta nema.Ili na netu klikni na semering upiši dimenzije ma znaš većAko si pumpu kupio u trgovini nisi trebal prćkat po njoj.A svaka secund hand kupnja je riziko.Ako ti nije daleko pitaj u firmi Rasco dal ti mogu reparirati pumpu.To je na magistralnoj cesti skretanje kod mjesta Kalinovac.Blizu Đurđevca grada ha ha.Postoje razlićiti sistemi za sprećavanje gubljenja ulja al svi su u većini kratkog vijeka.Varenjem se mjenja struktura materijala tak da bi trebalo poslije naknadno napravit termićku obradu posebno kod visoko legiranih materijala.Postoje i sistemi nanošenja materijala na potrošene rotirajuće elemente našpricavanjem pa i tzv. tekući metali bolje malo stati pa razmisliti nije te pumpa rodila a da. Na starijim modelima preskupog Harley Davidsona je bila sastavni dio kantica koja se stavljala ispod mašine a iskapano ulje se vraćalo u tank za ulje prije povratka doma.To su bila neka druga vremena :heart::finga:take at easy man:weedman::finga:
krecem s izradom sjepaca imam doma zupcasti pumpu 7 litarsku hoce li ona biti dovoljna ili mora biti veca
-semering je običan i nikakav specijalan za hidrauliku koji je skupi tj. hidruličari dripaju barem u mojem slučaju
Zanimljivo. A zakaj ti onda odmah nije djelovalo?ZJ ako čitaš, onaj razvodnik kojeg si vidio ima dvije brzine i zakon je ona druga brzina kad presiječeš i još malo treba pogurnuti do kraja..... inaće ne osjetim prelazak naprijed neutral natrag, ali drugu brzinu za naprijed osjetim u razvodniku...
Nadam se sutra da ću uspijeti slikati stroj da vidite moje nedijelo + drva (same hrge) koje je smlavio....
Sretan sam ko malo dijete....:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zanimljivo. A zakaj ti onda odmah nije djelovalo?
Kak si zadovoljan odnosom brzina kalanja/cijepanja i povrata? Jel cilindar dobar?
A glede ležaja na pumpi: MORA biti jer ti bu pumpa otišla vrit. Onu remenicu je netko gore navaril, ne razmišljajući o posljedicama.
ocjene ?
od mene -5 jer vrtite kardan na 900rpm , sve ostalo rayer:
Dobar proizvod.Kvalitetan deblji materijal,dosta pojaćanja.obojan.Baš gledam i mislim da bi uz malo muke oko kuta prikljućka kardana bilo super kad bi komplet cijepać bio pod kutom polegnutnegdi oko 60 stepeni.Ne polegnut na zemlji,tak da padaju polovice dolje.A tad treba pomagać i malo drukćija konstrukcija u dijelu gdje se nalazi drvo.A zbog ćega nož na cilindru ide kod vanjskog dila malo niže nego kod vodilice,ili me oko vara.
Pohvale za izradu, vidi se da je rađeno s ljubavlju i cijena ugrađenog materijala nije bila presudan element, radilo se kvalitetno i očito za sebe. Gdje si kupio razvodnik i cijena i tko ti je savijao onaj lim protuklicni što si stavio preko stope ili ste to doma sami? Filter si ugradio na povrat? Ne vidim odušak, nadam se da si ga ugradio. Možda da je cjepač bliže traktoru bi bilo još bolje a moglo se to napravit. Ubaci limove od bronce tamo bočno gdje sjekira ide po vodilicama da ti ne struže po stupu. Jel vam ovo prvi cjepač koji ste napravili, gdje ste uzeli "nacrt" za ovaj?