Nisi u pravu, nemoguce je automatizirti, pa i sam znas kakvih sve drva ima, moglo bi biti automatizirano da se rade drva onakva kakva reklamiraju firme koje izradjuju strojeve kao olovke, a ne ova nasa sva grbava, pa ne legnu ravno u koriti za cijepanje, pa se desi da se okrene poprecno, ipak to treba propratiti, a ovom operatoru nije i tesko, opet kazem da on ubrza rad i sprjecava da se neko drvo koje nepravilno naidje i jos kvrgavo nabije na noz kako netreba. Ja sam ipak malo vise radio sa ovim strojevima i tvornickim tako da sam ja sa ovim impresioniran, i ovaj stroj ne daje pardona nijednom stroju cijene do 10 000 EURA. Svi su oni manje vise pravljeni samo za jednu vrstu drveta, ovaj radi sve, do promjera 45 cm, za njega nema sitno, grbavo i ostalo, kad dodje pred kucu da radi odradi sve sto ljudi imaju, a ne kako ovi tvornicki, njihovi vlasnici autom idu prvo u izvidjanje da voide kakav su drva.
Samo mi jos reci koji stroj moze raditi brze od ovoga, spreman sam na usporedni test i opkladu, ja 10 metara radim za sat i pol do dva ovisno o drvima. I jos da dodam do juce su trojica cijeli dan mlatili sjekirama da pocijepaju 10 metara drveta, a sa ovim strojem i izrezu i cijepaju 40 do 50, onda ne vidim po cemu stroj nije opravdao ulozeno/