powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,912
Ja vec ima 4 stabilizatora i mozda da njih iskoristim i na njih navarim tockove i dizem ih i spusta po zelji.
Možeš ,da ..samo treba pripaziti , ne trpe svi razvodnici na povratnom vodu (T) visoki pritisak .
Max. tlak povratnog voda je 60 bara ..No puno njih se može spajati u seriju bez beda
a ovaj frajer je cijepao
Treba ti ovak nekaj .Planiram na vece postojeci sistem hidraulike prikljuciti jos jedan cjepac za vertikalno cijepanje debljih drva, koristi cu vec postojecu pumpu, na zelim spajati jos jedan razvodnik u seriju (optereceje protoka), nego bih taj razvodnik spoji paralelno sa postojeceim razvodnikom, samo mi treba razdjelnik ili kako se to vec zove. dakle uredjaj koji bi usmjeravao ulje u jedan ili drugi razvodnik po potrebi na nacin da se prebaci rucica razvodnika u odredejni polozaj. kako se zove ta stvarka i kako izgleda, vjerovatno ima jedan ulaz i dva izlaza sa rucicom. Nisam to nikad vidio ali sam sigurna da mora postojati. kombinacija sa dva ventila otpada jer u slucaju da su oba zatvorena a pumpa se vrti = havarija.
i jos pitanje kako se krecu cijene tih stvari, za protok nekih 50l/min.
kakvi je to komandni razvodnik za 25 eura?
:supz:............Namazan silikonom, i našprican WD-om...
ako vam kažem da sam kupovao razvodnike potpuno ispravne sa 2-3 komande za 10-15e onda se vjerovatno nećete smijati poweru
OK , ja gledam novi rayer:ljudi moji u bosni se stroji sijeku strao zeljzo, naravno sijeku ih oni koji ih nisu kupovali ili su ih kupovali od nekog ko je dobio firme aza 1 euro pa sad to sve ide na kile, i to za 25eura da biram, dajke mi i sa dvije komande, sigurnosni ima, prva petoletka sta hoces.