powershift
Dobro znana faca
- Tu od
- 13 Stu 2007
- Poruka
- 2,920
Ja vec ima 4 stabilizatora i mozda da njih iskoristim i na njih navarim tockove i dizem ih i spusta po zelji.
Možeš ,da ..samo treba pripaziti , ne trpe svi razvodnici na povratnom vodu (T) visoki pritisak .
Max. tlak povratnog voda je 60 bara ..No puno njih se može spajati u seriju bez beda![]()
a ovaj frajer je cijepao
![]()
Treba ti ovak nekaj .Planiram na vece postojeci sistem hidraulike prikljuciti jos jedan cjepac za vertikalno cijepanje debljih drva, koristi cu vec postojecu pumpu, na zelim spajati jos jedan razvodnik u seriju (optereceje protoka), nego bih taj razvodnik spoji paralelno sa postojeceim razvodnikom, samo mi treba razdjelnik ili kako se to vec zove. dakle uredjaj koji bi usmjeravao ulje u jedan ili drugi razvodnik po potrebi na nacin da se prebaci rucica razvodnika u odredejni polozaj. kako se zove ta stvarka i kako izgleda, vjerovatno ima jedan ulaz i dva izlaza sa rucicom. Nisam to nikad vidio ali sam sigurna da mora postojati. kombinacija sa dva ventila otpada jer u slucaju da su oba zatvorena a pumpa se vrti = havarija.
i jos pitanje kako se krecu cijene tih stvari, za protok nekih 50l/min.
kakvi je to komandni razvodnik za 25 eura?
:supz:............Namazan silikonom, i našprican WD-om...
ako vam kažem da sam kupovao razvodnike potpuno ispravne sa 2-3 komande za 10-15e onda se vjerovatno nećete smijati poweru![]()
OK , ja gledam noviljudi moji u bosni se stroji sijeku strao zeljzo, naravno sijeku ih oni koji ih nisu kupovali ili su ih kupovali od nekog ko je dobio firme aza 1 euro pa sad to sve ide na kile, i to za 25eura da biram, dajke mi i sa dvije komande, sigurnosni ima, prva petoletka sta hoces.