http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/hidraulicni-cjepac-drva-erba-16021-oglas-2661156
Jel bi ovaj kalao kako treba?
http://www.njuskalo.hr/strojevi-gospodarstvo/hidraulicni-cjepac-drva-erba-16021-oglas-2661156
motor 1,5 KW, mogli su bar 2,2 staviti ako idu na monifaznu, a i to je premalo, taj cjepac je prespor, sa tom ulaznom snagom nemoze raditi brzo, to je najbolje praviti i samo na trofaznu struju sa oko 6 KW i noz na 4 ili set u slucaju sa dvije brzine, sve to poskupljuje, ali veci motor tj imas hidroagregata gotovih koji nisu skupi i samo ga zakacis na cilindar.
Oni uglavnom imaju automatikeKaj se bu desilo kad zablokira šiljak?
Kak bu diferencijal odigral:scratch:scratch:scratch
Ovo može samo ludi amer zmislit :roll:
Zamišljam si sliku kad V8 krene stim po selu ....
sad mi je jasno:scratch frajer je gledo one stare filmove na temu rima u ranim stolječima...znaš da su oni na bojnim kolima imali takve napraveKaj se bu desilo kad zablokira šiljak?
Kak bu diferencijal odigral:scratch:scratch:scratch
Ovo može samo ludi amer zmislit :roll:
Zamišljam si sliku kad V8 krene stim po selu ....
Oni uglavnom imaju automatike
bok majstori! planiram kupit hidraulicni kalac cca 10-12t na elektro pogon pa me zanima ako netko mozda ima kakva iskustva s tim te gdje ga nabavit i po kojoj cijeni!? trebam ga iskljucivo za potrebe jednog kucanstva,tj cca 20m godisnje... cijepao bi samo komade od cca 50-60cm za metrice mi ne treba...
kupio danas cjepac 12t,u principu nesto poput ovog gore na slici,4kw motor,cilindar je cca fi 120,ima ravnu sjekiru i dodatak na kriz,ima preko 250kg tak da nije slab,probao cjepati danas s njim sat il dva i za sad radi savrseno,nista se ne piga tj savija,a cjepao sam akaciju,bukvu,nesto hrasta i to uglavnom kvrgave komade i nije se bunio tak da sam za sad jako zadovoljan... platio ga 6000kn
pozdrav!
A jel boga ti ..a post iznad nije valjao :rolfer:..pigao se :rolfer:Baci koju sliku i gdje si ga kupio? cijena ti je dobra...
A jel boga ti ..a post iznad nije valjao :rolfer:..pigao se :rolfer:
ako je ovakav kao sa slike ne može imati dvije brzine jer mu je radni hod cilindra uvlačanje a ne izvlačenjeima li dvije brzine, ili samo jedna