ja sam vario flandže na neke cilindre al niti jedan se nije niti skupio niti izvinuo....
poanta je da ga rastaviš, i staviš neki čep gdje si izvukao klip/klipnjaču itd. na ulaz i izaz spojiš šlauf s vodom, napuniš cilindar vodom i lagano pustiš hladnu vodu da prolazi dok variš..
Vašis varove duge 1cm naizmjenično po dijagonalnim stranama...
Puknuti je složil novu malu bebicu, s njom je ljepše raditi, a dobilo se dosta u odnosu na prije :icon_pray::icon_pray:
ako ti nije zurba do vikenda ja javim iskustvo s 8t al na monofaznu struju,moj je dosao pa cu ga ic probat pa eto ako nisi jos kupio recem ti iz prve ruke...cuj ako imas volje i koju kunu vise imas na biranje cjepaca trofaznu struju po snaziHvala na odgovorima!
@car: Cijepali bi se trupci, visina valjda nekakvih 35 cm, s tim da je to već u šumi ručno malo rascijepano na manje komade da se lakše utovari. S tim da je to hrast, ima i pošteno kvrgavih komada u koje sjekira ne želi ni pomisliti ući.
@gordan: haha malo mi je puno dati 800 kn više zbog onog podnog stalka kad ionak ne planiram cijepati skale
gledam malo po youtubeu slične kalače, jedino mi je jasno da će bez brige kalati ono što i ja mogu sa sjekirom. neće nitko u videima poštenu kvrgetinu stavit da se vidi jel ide ili ne. a nema izgleda druge nego kupit i vidit, vidim da netko otprije par stranica je zadovoljan s navodno 6-tonskim pa bi i ovaj valjda morao bit dovoljan.