• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kalači drva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@savoris: 7 tona... i previše za glatke komade. Za neke kvrgave ni 15t nije dosta.

Ovaj navedeni Scheppach, obzirom na poznate parametre, bi mogel imati cilindar fi35/70, a s pumpom od 2,5ccm bi mogel davati najviše 8t pri 275 bara tlaka ulja.

S druge strane, za 15t bi i cijela konstrukcija (dimenzije cijevi) morala malo jače izgledati...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Ali to je pol od onog što piše.
Ma ja mislim i dobrih 10t da ima. A opet to nije ono šta piše da je. Zbog toga mi prevaranti imamo posla da napravimo i naplatimo

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Ovako sam ja resio konstrukciju malo jaceg cepaca. Stub 200x100 debljina zida nije manje od 8mm. Sekira od sine + bocno navarene ploce 8mm. Nasuto 22l ulja. Konstrukcija preterana za njegovu snagu, al tako volim.
Testirali smo ga tako sto smo cepali sa njim drva koja komsija nije mogo da iscepa sa VILLAGER 8t cepacem i iscepa da uopste i ne zastane. Barem znamo da je jaci od njega🤣

Prilozi

• IMG_20231227_100553.jpg
    IMG_20231227_100553.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 57

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
@savoris: 7 tona... i previše za glatke komade. Za neke kvrgave ni 15t nije dosta.

Ovaj navedeni Scheppach, obzirom na poznate parametre, bi mogel imati cilindar fi35/70, a s pumpom od 2,5ccm bi mogel davati najviše 8t pri 275 bara tlaka ulja.

S druge strane, za 15t bi i cijela konstrukcija (dimenzije cijevi) morala malo jače izgledati...
Imam takav sceppach 10 godina mislim da je oznaka HL1200.12 tona je. Kala za 4 kuce ( moja, setrina, mojih roditeja, ženinih roditelja i recimo prosjek 15 metri drva znaci na godinu 60 do 70 metri x 10 godina i ide ko raketa. 2013 sam ga platio 5000 kn kad je jos bog po svijetu hodal. I svi koristimo samo taj cjepač iako imam
I traktorski vodoravni na kotacima sa cilindrom kojeg sam kupil od ZJ i nekom pumpom od viličara kojoj sam cak sam zamijenil semeringe 😊. Taj ne pita pošto kvrga, reže ko maslac. No ronda traktor pri vuhu pa bi svi elektricni 😂

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
490
Ja sam kupio ovaj i evo od kad sam ga kupio nisam dva puta s njim radio. Ni sam ne znam zašto nisam

Prilozi

• IMG_0623.jpeg
    IMG_0623.jpeg
    62.8 KB · Pregleda: 48

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Kako onoliki silni kancelarijski radnici ostadoše bez kičme a ništ nisu radili.
Ovako bar zna od čega.

domo1984

Dobro znana faca
Tu od
22 Srp 2014
Poruka
569
Nisam u kancelariji al mi je posao sjedeći,i da ubi kičmu ubi ju,po 12-13 sati na dan sjedit ostavi posljedice.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Znam kako je to, da ubije leđa i kičmu, ubije i to jako.
Pred nešto više od godine dana završio sam na štakama zbog toga.
Posljedice se i danas osjećaju s vremena na vrijeme.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Koje ulje ide u samu hidrauličnu pumpu na cjepaču?

Mislim da se radi o Hidrol 46 jer sam to ranije pitao.

Koliko ide u tu pumpu i je li ima neki graničnik do kuda ide?

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
924
Postoji jedan čepić gdje se dolijeva i na sredini neki prozirni čep gdje se vidi ulje kada se malo okrene pumpa. Kada je pumpa u radnom položaju možda ulja treba biti u tom prozirnom čepu. Ali opet ne znam nivo ulja ako se stavi previše.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553

Evo jedne ugrađene tandemke u cjepac. 20240310_124959.jpg
Na ovim pumpama pišu parametri, na još jeftinijim ih i nema. Ali u glavnom su okvirno oko 200bar sve zubčaste pumpe koje su za opštu primjenu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zakaj je tu tandem pumpa? Dvije brzine ili za pomoćne cilindre?

Najnoviji postovi

Na vrh