Lee Champa
Iskusan lik
- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 11,196
Tolika tonaža, tolika brzina...ne ide na elektromotor na kućnu instalaciju! 
Pozdrav, dali znate koliko KS bi trebao biti traktor da pokrene takav cjepac?Tolika tonaža, tolika brzina...ne ide na elektromotor na kućnu instalaciju!![]()
Da, znam da je tako najbolje.Odeš u Gudevec na sajam i pogledaj sam.
Puno je parametara na koje ti je teško dati odgovor, jer ti sam moraš biti načisto kaj imaš, kaj želiš, kaj možeš...
Prije svega, ležeći kalač te snage je ozbiljan proizvod, prikolica, a ne nošeni. Treba izračunati gredu itd...
Evo ti nešto približna ali daleko od pravog. Recimo neki traktor od 40kw može tjerati preko multiplikatora pumpu tandem 30+20 cm. Stiim što ti treba rasteretni ventil, da ti na određenih 100 -120 bar izbaci iz sistema 30 cm pumpu. Za brzi povrat ti treba drugi ventil. Za recimo 25 t snagu ti treba min cilindar unutarni fi 120, te bi trbao razvodnik podesiti negdje na 210 do 220bar.Sa tim cilindrom ideš na srednje pritiske koje daju žubčaste pumpe. Ako kažeš da možeš ići na indust.. struju onda 11kw motor ti tjera ove dve pumpe. Da bi iskoristio iste pumpe za pogon traktora i pogon el motora imaš dosta rada da se to posloži, ali je moguće. I dobio bi dobru brzinu rada.Da, znam da je tako najbolje.
Meni trebaju neki priblizni parametri,pa sam mislio da je netko ovdje vec pravio nesto slicno.
Sto se tice izrade konstrukcije to nije problem