• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kapitalna ulaganja

• Temu pokrenuo Mister x
  • Datum prvog posta
R

ratarov_sin

Guest
jedno pitanje...

jel se moze ostvarit povrat kapitalnih ulaganja na gospodarska osobna vozila? (caddy, berlingo i slicno) :D

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
sječate se onog NH silokombanja iz gudovca ,izgleda da ga banka uzela nekome možda i zbog toga što nije dobio kapitalna a računao na njih za otplatu kredita,sad je na skladištu blizu mene,na slici se slabo vidi jer je iz auta

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
breza kaže:
sječate se onog NH silokombanja iz gudovca ,izgleda da ga banka uzela nekome možda i zbog toga što nije dobio kapitalna a računao na njih za otplatu kredita,sad je na skladištu blizu mene,na slici se slabo vidi jer je iz auta
jel to uz cestu? ja se danas vozio iz zagreba i učinilo mi se da sam ga vidio, ali kad voziš, nestigneš vidjeti sve.

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
da uz cestu je,a tu je inače dosta raznih strojeva(bageri,traktori,cisterna,šumski traktor itd.) koje banka uzme zbog neplačanja

T

tomonh

Guest
U petak sam navratil tu di stoji kombajn jel je došo i nh tg285 al neznaju još cjenu.Taj silo kombajn rekla žena čiji je plac da je pokosil 100ha,mislim da nije niti 10ha jel je još orginal boja na hederu i di se uvlači masa u sječku samo malo boja pohabana.Mislim da če ga jedan poznanik uzet.

T

tisina

Guest
lijepi pozdrav svima,
imam par pitanja, pa ako bi mi netko mogao pomoći bar sa linkom gdje to već postoji, obzirom da sam novi na forumu.

kupili smo nešto malo zemlje sa kućicom (1,2 ha) između ivanić grada i križa, pa me zanima da li imam pravo na kapitalna za kupovinu zemlje, a trebao bi uzeti i neki traktor obzirom da smo stari prodali (igra života, preselili u zg i sad se vraćamo natrag na zemlju iz ove džungle na asfaltu).

Da li postoji i gdje je savjetodavna u Ivanić Gradu, da li moram otvoriti OPG da bi ostvario pravo na kapitalna ili to mogu i kao fizička osoba i koliko traje taj cirkus sa dokumentacijom :D ?

hvala svima unaprijed
*nije me bilo prek 20 godina na zemlji aktivno pa me sad nemojte odmah poklopiti :D

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
- za kupovinu zemlje (i novi traktor) se mogu dobiti kapitalna
- moras otvoriti OPG. Procedura traje reltivno brzo (za tjedan dana dobijes rjesenje. Barem je tako bilo pred nesto vise od godinu dana). Preduvjet je da je zemlja katastarski/gruntovno upisana na tebe

Ima na ovom thredu (npr. financije-propisi-natjecaji/kapitalna-ulaganja-tema96/stranica375/ ) nesto vise.
Uglavnom, preporucujem otici na http://narodne-novine.nn.hr/ i skinuti pravilnik iz NN 66/08 i izmjene u NN 114/08. To su trenutno aktualni pravlnici o kapitalnim (sto ne znaci da nece u ovom ludilu od trazenja kunica za drzavu biti promjenjeni)

S

seljak03

Guest
Izvinjavam se dali ima neko iskustva sa kapitalni ulaganjima ako nisu poslana na vrijeme? Kredit dignut u 12 mjesecu 2006 a zahtjev poslan u 4 mjesecu 2007. Čekam već 2-3 godine a odgovora nema zvanja nevrjede niko se nejavlja, a odlazak neznam koliko je isplativ jer put me košta cirka 1000,00kn a i bio sam u 11 mjesecu prošle godine i rekli da će odgovoriti do kraja 1 mjeseca 2009.
HVALA VAM UNAPRIJED.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Nesto mi tu smrdi.
Kada je kredit iskoristen odnosno kada je zavrseno ulaganje ili kupnja?
Ja sam predao prije tebe zahtjev oko 2 mjeseca i davni dana sam potrosio lovu.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
ja mislim da se zahtijev treba poslati do kraja drugog mjeseca iduče godine za iskorišteni kredit, tj u tvome slučaju do 2 mj. 2007 god. mislim da ne priznaju kasnije poslano. pročitaj pravilnik o kapitalim ulaganjima, mislim da ga ima na stranicama ministarstva poljoprivrede.

G

GAZDA

Guest
Ništa od toga ja isto kapitalna iz 2006 predo u 3 2007 i odbilimi jel je rok do kraja veljače za prošlu godinu

S

seljak03

Guest
Što se tiče pravilnika to stoji ali fora je u tome što je savjetodavna služba predmet pregledala i sve o.k. dabi nakon prvih informacia dobivenih telefonskim putem od ministarstva pitao savjetodavnu službu za vremenska ograničenja i oni se iznenadili da to postoji. A javno niko nije govorio otome da postoji "klauzula" u slanju.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Problem je nazalost u tome (vec sam negdje i pisao o tome. Nije ovo usamljen slucaj.) da savjetodvana sluzba nema nikakve veze sa isplatama kapitalnih i ovo sve sto savjetuju je samo i iskljucivo njihova dobra (ili "dobra") volja, odnosno to rade vise-manje na amaterskoj i dobrovoljnoj osnovi. Njihovo je samo da ovjere investicijski plan (skraceni ili ne, ovisno o iznosu i vrsti zahtjeva), a sve obrade zahtjeva i placanja idu preko Ministarstva (sada Agencije za placanja). Imati na umu da Hrvatski zavod sa svjetodavnu poljoprivrednu sluzbu nije dio Ministarstva poljoprivrede.

Zbog ovakvih stvari kada nestrucni ljudi na nestrucan nacin rade nesto sto nije njihov posao, a ne rade nesto sto bi trebao biti njihov posao ja odmah dobijem osip i popizdim na nacin kako ljudi ni krivi ni duzni izvise....

Najnoviji postovi

Na vrh