Ja sipam na 200l plavog litru dvotaktola i vise nemam nikakvih problema ni sa smrzavanjem, ni s prljanjem filtera, nit problema s pumpom visokog pritiska koje sam do sada imao... bit ce da zbog ulja trunje propadne na dno ili se pone na vrh, ne znam...
Mnogi se raspituju o tom mom "cudotvornom gorivu" i koliko ja ulja mjesam u njega. moj "plavi" s dodatkom 0.5% dvotaktola je sad "zuti"... Zanimljivo je gledati kad tocim na jnivi gorivo iz kanistera u rezervoar, a tamo neki "promatrac" pita jer je to trosim euro dizel?!?
Evo, nekidan ina digla cjene goriva i plavi je otisao n 4.99 i to je lopovski i podmuklo od njih, ali i da je INA moja, i ja bih napraivo isto jer svatko gleda svoje dupe... Sve gorivo s kartice sam "povukao" i stoji na rezervoaru, na lageru.
Ja ne znam, jel moj 54 9s potrosnjom od 10-11 l/kj oranja na 25cm veliki potrosac ili nije, ali meni uz usluzno kombajniranje, branje kukuruza, malciranje kojecega i svacega jos ostaje puno plavog dizela... Evo, ove godine sam usluzno poorao njivu od 10 ha i jos imam oko 500l plavog kod kuce s kojima krecem u iducu godinu.
Meni stvarno nije jasno kud to gorivo ode u ratarstvu, kad ljudima fali goriva... Za stocare je jasno, sjeno, silaza, ovo ono, stalno bar jedan traktor radi, al kod ratara ja mislim da opravdanja za nedostatak goriva jednostavno NEMA...