Ovakva.
Ovo sam probal s 2x8 coli. Dubina i brzina nikakva, špera prvog trapa stalno i razdvojene bremze povremeno.
S 1x10 isto ide teško ali barem ide do 25 cm.
ovo mesto mi poznato,di je to slikano?
Ja imam imt 756 visoki klirenr i plugi su super za sve osim za vrt.
Zatvara brazdu super al treba brze ici jer daske nisu jako svinute ko na oltu,al taj 756 visoki ima oko 240kg a imt 542 je mozda malo prelagan otraga i mogel bi kopat malo kod oranja a u brijeg neznam kak bi isel?
Moj savjet jeimt 755 ili vidjel sam neki plug 745 ili tak nekak i 542 se igra s njim a ti plugi super okrecu zemlju,al su niski.
Ja svoje 756 vucem sa zetorom 47ks,2800kg. Vec 25 god i ide super.
e to sam imal plug za 533 odličan kad se naštela i malo predela.Bok imam imt 533 i olt pto 2x10 " plug. Kaj stavit na njega da bo bolje zaoral
deflektor ? Problem mi je kaj mi poslje oranja videt kaki kokuruz, travu da štrli iz brazde.
tu netreba neko preveliko iskustvo,po logiki bi trebalo biti kako ti rastežeš top link onda prednja brazda ide u zrak i poravnavaju se dubime brazda,a dok ju stežeš onda prednja brazda ide dublje od zadnje,pa je samim time i veča...
govorim za prednju brazdu jer dok je kotač iza,stražnja brazda nemože ni dublje ni pliče nego kak je naštelan kotač
Ako je s traktorima sve uredu znači da svaki daje propisanu snagu onda je problem da plug nije dobro uštiman za taj traktor. Bolje rečeno plug ide ukrivo (na kučka) pa se snaga traktora troši uzalud i traktor izbaca iz brazde. Treba štelovati plug prema traktoru.
mali plavi;..[/QUOTE kaže:Ne znam o kojem se traktoru radi ali se u principu ne slažem. Bez obzira ima li ili nema kotača, dubina se može i treba regulirati poteznicom a i posebnom polugom za dubinu. Kotač je neophodan kod većih plugova tri i više brazda. Poluga za dizanje i spuštanje treba ići uvjek do kraja. U slučaju da zapne može se malo pomoći. Poluga hidraulike služi samo za dizanje i spuštanje a ne za dubinu.