vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Koja greda , daj skiciraj , nacrtaj , opjevaj ?
lupaš kao da nikad nisi vidio plug :mur:Al sta nije na jedno braznom isto na pocetku kak se kopca na traktor pa prema zadnjem dijelu u onom trokutu na pocetku se nemoze odredit koje je colaze plug??
lupaš kao da nikad nisi vidio plug :mur:
to može biti točno samo slučajno
http://i55.tinypic.com/xnu33k.jpg
Pretpostavljam da na plugu imaš proširenu rupu kako bi plug mogao šetati u slučaju neravnina. Kod mene toga nema ali i to je moguće pa plug samostalno pliva kad postigne određenu dubinu. Pitanje je kako određuješ dubinu? Koju ti ulogu na plugu ima peta ili plaz? Po meni opet poteznicom ili toplinkom. Za točak se slažem da nije potreban. On daje sigurnost kad nemaš dovoljno iskustva u podešavanju pluga.
Evo mog pluga! Imam par pitanja, ovo povišenje daske, je li pravilnog oblika, većinom je jače savijeno na prelazi preko daske i tako "brije" gornji dio brazde i baca ga na dno jarka? Prvo sam mislio da je spigano, ali ne izgleda tako, boja sa zadnje strane nije ispucala, a i na par udaraca batom nije reagiralo:icon_mrgreen: Širina od unutarnjeg dijela plaza do zadnje špice lemeša je ravno 35 cm, znači još plus 1 cm debljina plaza, da li se to vodi pod 14" ili 16"? Plug je OLT Alkar 1A, godina proizvodnje 1982. Danas sam ga zakopčao za traktor, problem je što ga ne mogu dignuti dovoljno visoko, na nekih 15 cm od zemlje je, trebat će paziti pri transportu. Nestrpljiv sam da ga isprobam!!!
I opet neće ništa znati , ako plug pomakne skroz u ljevu stranu može odorati i 50 cm :mur::mur::mur:Kod dvobraznih se može izmjerit lako,al ko jednobraznih je teško točno izmjwrit,kad peš orat uzmi merar sa sobom i izmjeri količinz zemlje koju skida ili ti okreče,al u drugom prohodu,samo pazi kak ti je tanjur ili ti crtalo naštelano,stavi ga da uzima 3cm više nego špica lemeša.
Dobije širinu brazde a ne nazivnu veeličinu pluga ..
a da jednostavno,ako nije problem zakači plug za traktor (poluge centrirane) i izmjeri širinu od traktorske gume do ravnine s petom(pitanje u kakvom je stanju lemeš pa...) i onda bi moral dobiti širinu brazde...