mcmarko0204
Član
- Tu od
- 13 Ožu 2010
- Poruka
- 706
Ovako,odlucio sam porušiti oko 3 hektara šume,uglavnom je šuma bukova i za ogrijev. Zanima me slijedeće; čovjek koji je zainteresiran da obavi taj posao(rušenje,izvlačenje,prijevoz do kupca),znači ja ništa ne bi imao s tim drvima osim sto bi dobio na kraju novac od svega prije navedenog što bi on obavio. Rekao mi je da on plasira drva kupcu po 220 kuna po kubiku,od toga on kao izvršioc svih ovih prije navedenih radnji traži 120 kuna po kubiku,dakle meni kao vlasniku isplačuje 100 kuna za kubik bukovine. Zanima me samo jedno,jeli to normalna i poštena cijena(100 kuna za kubik) koja se nudi meni kao vlasniku šume.
tri hektara odjednom (odnosno više od trećine) je previše s tvoje strane za prvi put. Barem bi meni bilo. 1 ha za prvi put je uvrh glave da vidiš kako majstor diše. Ako te i zavalja za novac gubitak neće biti prevelik. Premalo novca ćeš dobiti na kraju za ovako veliku površinu. Ako će on mjeriti već mi se vidi da će odbijati i koru od volumena pa će i kubikaža biti manja. .
Kubik je volumen, obujam, a prostorni metar ti je taj volumen iscijepan s međuprostorom.Koja je razlika između kubičnog i prostornog metra?