• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Motokultivator Labin Progres servis i održavanje

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
92
Super hvala. Taman citam u knjizi motokultivqtori. Kako predlazes da skinem osovinicu klackalice. Mozda malo okolo zagrijat fenom i sa cekicem tuckat

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,114
Osovinica se izvlači
Sa jedne strane imaš upusteni navoj M8, vijak koji ima navoja 5-6cm, uvrnuti u osovinu, odsjeći glavu vijaka staviti neku cjevčicu ili recimo neku veću gedoru, odgovarajuću podlošku koja bi držala da matica ne upadne u gedoru ili cjevasti komad. Tad zavrtati maticu i tako izvlačiš osovinu. Ako ti dodje do kraja matice a nisi izvukao skroz osovinu ponoviti i dodati jos jednu ģedoru.
Poželjno naći komad cijevi 20mm sa rupom da je dužine 7 cm i vijak koji ima navoj desetak cm.
Zbog čega izvlačiš osovinu?.

Toma49ka

Član
Tu od
28 Ožu 2020
Poruka
92
Super prijedlog. Nasao na netu sliku osovinice, imaju neke 2 neke 1 mali osigurac kao sta ide u kvaku...
Osovinicu skidam da pogledam, promjenim klackalicu. Onaj dio sta lupi po ventilu mi nekako izgleda krivo istrosen i ne lupi cijelim djelom po ventilu....
Prvo pitanje sta je bilo, krivo sam napisao. Trebam saznat koja je usis ispuh onaj podizac. Logicki da kada na prazno zavrtim masinu, da se prvo otvori podizac za usis zraka kako bi motor imao zraka... ma sva masina radi jako nemirno i trese previse. Dobro kaj ne dimi. Imam jedan lda 450 sasvim druga prica kako radi. Imam jos jedan koji je napravio majstor, taj dela najbolje. Ovaj treci sam uzeo da bude u rezervi i da ga probam sam napravit. Takav sam da sve probam sam. Ovaj kaj je delao majstor. Nove karike, honiranje cilindra, obrada cilindra gore i dole, obrada glave i onih utora za ventile, novi ventili, klackalice, osovinica klackalice... zazor je na njemu 0.95, kompresija idealna, zazor brizaljke 2.1... bio je oko 4 pa je slinila nafta i nemirno radilo....
Prilikom ciscenja, primjetio sam da je kod radilice mali napuknuce bloka motora. To se pokrpalo tekucim metalom... zato sam uzeo ovaj koji bi bio u rezervi, i probao ga sam slozit...

Na vrh