pa opet ih stavljaš u škrinju (kištru ),to je samo da ne promjene okus
Pitam zato sto je neko u prethodnim postovima rekao da ih ne zamrzava, nego samo drzi na hladnom i tamnom...:scratch
pa opet ih stavljaš u škrinju (kištru ),to je samo da ne promjene okus
Ovak se obavlja kolinje po starom Pulskom obićaju svaka čast prijatelju Bageristi...[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Pitam zato sto je neko u prethodnim postovima rekao da ih ne zamrzava, nego samo drzi na hladnom i tamnom...:scratch
tako se i kod nas radi, dok vidim svagdje sjeku svinju na polovice neznam zasto se tako radi,jer ovim drugim nacinom se dobiju ljepsi djelovi mesa,
Mislim da mi je onda bolje da ih u skrinju stavim...
Jer nemam podrum pa ne znam bas gdje bi ih drzala...
Mi smo jih izvakumirali i u podrum s njima. Imam jednu gajbu iz mreže u koju nemože muha i tu jih držim. Samo treba paziti kad se vakumira da je stvarno dobro svakumirano i zavareno. I onda na nekoliko vremena prekontrolirat da je dobro svakumirano (najlakše tako da primeš vrečicu i probaš ju raskrenit. Ako se razteže onda ne valja, ako se ne onda je ok)
Inače meni se nedopada ova vrsta crijeva za salame a vidim i kod tebe da se baš ne stišću uz meso ili se varam na pogled ona i se trebala smrežurati i povlačiti kak se meso suši...
meni su se nekak najbolje pokazala crijeva od derma varaždin...