• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Od bacve za pivo. Na 4 noge stavis nju i motor od ves masine. Redukciju preko remenice, a pored bacve ukoso jos jednu nogu da mozes nakrenit sve skupa radi boljeg mjesanja. Sam mjesac napravis od tri cijevi razlicitih duzina s tim sa prva do stijenke bude najduza.

To je to, samo još na cijevi dodaš male poprečne šipkice pod kutem, da izvuku žilice. Neće izvući sve, ali izvući će nešto.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
To na slici je kumova mješalica,kopirana originalna koja je kupljena u Vrbovcu pri raspadu firme.Ide 30kg mesa u turnusu,vrti malo na jednu pa na drugu stranu.

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Navodno da imaju. Ja na svoje oči gledo kako mješa prošle godine i bilo je dobro. Trebale bi, kao, raširivati smjesu i mislim da to i rade dosta dobro.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Ej ljudovi, da li ima ko kakvu preporuku za izvorni domaci slavonski kulen i kobasice za kupiti? Moze i u inbox.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Imao bih primjedbu na vas koji cijele polutke obrađujete na stolu. I ja sam nekad tako radio, ali tada se svinje nisu klale veće od 150 kg. Danas se kolju komadi večinom i preko 200 kg, stoga sva gruba obrada ide dok su polutke na remenu tj. galgama, ostaje visit samo šunka. Nelogično je skidat i nosit polutku od 100 kg, negdje na stol.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Je, a kak bi bez ramena znal jel ima ravno 100 ili možda 98 kg. :(giggle):

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Je sosed imas ti prav,nam se desilo posto smo se prevec "zagrijali"da nam polovica promasila stol inace kak sam primetil profaci se resavaju na galgima(klinovima).:confused:

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
526
A ne nosimo cijeli, nego u 3 dijela, skinemo prvo plečku, pa ovaj srednji dio i na kraju ostane šunka :)

Ali znam što hoćete reći :eek::

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
pepa-prase.jpg

Na vrh