Bio sam prisutan, pa tako da nije izmislio i nema potrebe za tim...Zato jer je on to zmislil da pes neće jesti😉
Domaće imaju ljudi na selu,nemaju svi, i to vi nećete priznat. A cijeli svijet to jede, pa ljudi to su farme, kontrolirali uvjeti, nemojte vi sebi u glavi smišljali kaje to.
Cijeli svijet to jede jer nema izbora… Farme i kontrolirani uvijeti su tu radi profita. Antibiotici u prehrani su redovna pojava i onda ti to jedeš. To kaj dolazi k nama je žnj klasa. Ona je zdravstveno ispravna ali je kvaliteta za k… Odi u restoran u Austriji ili Njemačkoj i probaj meso tam i onda usporedi s ovim kaj dolazi k nama. Neki dan vidim oglas 17 kn/kg polovice u Pivcu! Ja ne hranim više svinje ali nek mi netko objasni kak da tu zaradi onaj koji je ishranil tu svinju, onaj koji ju je zakalal, dopeljal, prodal i država uzme pdv. Kakvo je to meso? Dok smo imali “domaće” krave koje su dojile 5-10 l na dan nikad nije bilo problema s mastitisom, bolestima, plodnošću.. A kad su krenule simentalke i holštajn sa 25-40 litara dnevno stalno neki k… Tak je i sa svinjama. Dok su se pasle po šumi nisu im trebali antibiotici a sad u “kontroliranim uvjetima” se hrane antibioticima…A cijeli svijet to jede, pa ljudi to su farme, kontrolirali uvjeti, nemojte vi sebi u glavi smišljali kaje to.
evo upravo pokusavam da vidim gdje je problem u izradi sira. Kupujem mlijeko na farmi, covjek krave hrani silazom. Kaze da mu krava daje oko 30l mlijeka masnoca oko 4&, a moja zena za 1kg sira treba oko 8l mlijeka. Sutra cu bas izvagati. Ipak nije krava tvornica da napravi toliko mlijeka i da ima kvalitet, a krave su iste velicine kao i kod seljaka od cijega mlijeka se radis sir u omjeru 1:5