Ovako.... ovo je prototip, ukupni trošak je "vodovod" na kraju auspuha i novi dihtung glave. :icon_mrgreen:
Ispušni ventili? Šeširi ventila potokareni da dobiju konus s suprotne strane i napravio sam nova sjedišta ventila, s kontra konusom nego inače stoje. Stavljene slabe opruge...
Bilo bi bolje napraviti novu ploču umjesto glave i na nju staviti lisnate ventile od običnog kompresora.... no ovo moje ima vodeno hlađenje. Kompresija je max 10, no ne znam što bi moglo vrtjeti 4 cilindra s kompresijom od... npr - 15. I ovaj frče kardan pri 7 bara ( zna vargas s foruma :icon_lol
. Trebalo bi napraviti redukciju okretaja na najmanje moguće, s tim da pri tim okretajima još uvijek ima dovoljan pritisak ulja za podmazivanje.
Bregaste ne treba, dovoljni su obični nepovratni ventili, koje god bili konstrukcije.
Možda bi bila najpametnija konstrukcija da dva cilindra rade a da dva pumpaju kako ima napravljenih kompresora od VW Buba motora, ali najveći zajeb kod njih su posebne bregaste -
http://vwparts.aircooled.net/Volks-Aire-Air-Compressor-Kit-Standard-Model-DR3S-p/dr3s.htm
U slučaju da tko treba motor od Peglice ili Bube za preradu u kompresor, imam po 2 komada od svakih.
Ili
nerd): uzeti bregastu od peglice, ugurati je u blok od četiricilindraša rednog, 2 i 3 cilindar bi radili ko na pegli - na benzin a dva vanjska (1 i 4) nek pumpaju zrak.
Izvedivo na glavama kakva je ova od Fiata, s odvojenim rupama kod svakog ventila. Malo veći problem kod glava s kanalima, poput Yugo 45 ili Opelovog 1,2 OHV. Ovog: