Pa nemaju ni sada nikakva saznanja jer kao prvo virusi ne žive i ne šire se izvan živog organizma. Virus je mrtva tvorevina odnosno otpad od stanica nastao poslije borbe protiv bolesti. Brkaju viruse s bakterijama, a samim mjerama kao što su nošenje maski i silovanje dezinficijensima se stvaraju loše bakterije i uništavaju dobre. Virus covida ni dan danas nije izoliran, sve što postoji na internetu su renderi. Sudovi su padali zbog toga što nitko nije uspio dokazati postojanje virusa. O preporukama neću trošiti riječi jer dolaze od nekoga tko nema veze s medicinom, a ima brdo love. Nisu bezveze neki virusolozi nakon 40 godina rada zaključili da je virusologija lažna nauka. Prema toma, sve ovo što se javnosti prezentira je pseudoznanost i pseudonauka, znači da se temelji na pretpostavkama, a ne PRAVIM istraživanjima i DUGOROČNIM testiranjima.
I o prvom slučaju bi se dalo raspravljati. Krajem 2019. sam bio u Kini i imao sam simptome kakve su poslije imali svi zaraženi novootkrivenom prehladom. Postoje i neki članci o tome da je to krenulo u 10 ili 11. mjesecu 2019. Kako god, nebitno je i to se nikako ne može otkriti tko je bio prvi, što god neki pričali, osim da progovore ovi koji su to pustili u javnost. Je li nova vrsta gripe, neko namjerno trovanje ili što, ne zna se. Poslije toga se nisam ponovno uspio zaraziti iako sam šetao po covid odjelima, namjerno ljubio zaraženu curu i članove obitelji, družio se sa zaraženim prijateljima... Zanimljivo je da sam četiri puta bio na provjeri antitijela i sva četiri puta 0, kažu mi kao da imam jak stanični imunitet. I ajde sad ti meni objasni kako dokazati da sam to prebolio? I zašto bih se trebao cijepiti kada meni provjereno ne prijeti opasnost? Cijepljen ili ne, prenosit ću to nešto i dalje.
Podcrtano:
Ti to ozbiljno?
Nitko nije uspio dokazati postojanje virusa?
Gripa?
Sars?
Virus zapadnog Nila?
Cjepivo protiv virusa zapadnog Nila?
Denga virus?
MERS?
.........
Temeljem čega su onda otkrivena i proizvedena cjepiva?
Da, legalno je javno dostupan znanstveni podatak da je covid - 19 krenuo u 10 - 11 mjesecu 2019. Još od 2019.
Još 2019. temeljem tog podatka je hr, ministar zdravstva poduzeo prve mjere za suzbijanje širenja virusa od trenutka kada uđe na teritorij Hrvatske. Problem je dignuo na razinu vlade i dogovarani su protokoli za postupanja kada za njih dođe vrijeme.
To znaju svi koji prate relevantne podatke.
Već sam rekla da o razlogu cirkulacije virusa - ne tvrdim - ne može nitko sigurno tvrditi - da nije namjerno pušten sa nekim osobnim razlogom: Na nivou pojedinca, na nivou interesne grupacije, na nivou neke države - čak niti ne mora biti, ako je na nivou države, da je Kina namjerno pustila virus, možda joj je neka druga država namjestila.
Ali, to nama, eu populaciji, svjetskoj populaciji nije bitno. Šteta je učinjena, i šteta se mora zaustaviti, eliminirati. Eliminirati se može samo zajedničkim naporom i doprinosom svih nas.
Ti, otporan na virus, možeš, prema svjetskim studijama i svjetskim epidemiolozima zaraziti druge.
Razvoj cjepiva ide u pravcu naprednijeg, cjepiva koje će u organizmu stvoriti logistiku koja ubija virus čim sjedne na sluznicu.
I da, virus ne može preživjeti van tijela, ali može - dokazano - živjeti nekoliko sati na raznim predmetima.
Slično kao i kod mene. Imam aritmije koje se jave sasvim spontano, jako ih je teško uloviti. Dok se ja naručim i dođem na red, aritmija prestane. Tri puta sam nosio holter, jednom bio na ergometriji, dva puta na UZV-u, bezbroj puta na EKG-u i svaki puta je kao sve u redu. Onda sljedeći dan mi srce toliko udara da hoće iskočiti van, a usput bude i neki čudan osjećaj probadanja i grčenja u prsima. Od svih silnih EKG-a se samo na jednom vidio poremećaj ritma, ali to je bilo možda 10% onoga što mi inače bude.
Posljednjih par mjeseci u valovima imam neke osipe na vanjskoj strani lijevog koljena i unutarnjoj strani desne nadlaktice, znači uvijek na ta dva mjesta. Otišao kod doktorice, dala mi uputnicu i kod dermatologa sam došao na red kada se to sve već smirilo. Pokažem slike s mobitela, ništa njoj nije jasno, kaže nema iskustva s tim, ali dat će mi neke kreme. Naravno da ih nisam koristio, baš ću isprobavati neka sranja na sebi koja mogu biti za neki drugi slučaj, a vidim da je popis nuspojava ogroman. Sad čekam da se ponovno javi pa odoh privatniku koji radi bris.
Pregled kod privatnog dermatologa je oko 200 kn.
U trenutku dok dobiješ osip možeš otići privatniku, a sve pretrage koje on preporuči, lijek koji propiše, možeš dobiti na uputnicu od svoga liječnika opće prakse i na recept javnog zdravstva - dakle, bez daljnjeg osobnog troška.
Imaš pravo tražiti i drugo mišljenje - tražiti da te tvoja lom pošalje drugome specijalistu iste struke koji će ti dati drugo mišljenje. U istoj zdravstvenoj ustanovi ili u bilo kojoj drugoj županiji. To je tvoje zagarantirano zdravstveno pravo i možeš ga zatražiti. Ne plaćaš ništa.
Ili da jednostavno tražiš LOM da ti na uputnicu napiše HITNO obzirom da se problem povlači i ponavlja.
Moju je mamu ugrizla gadno mačka, imala je tešku infekciju, nakon tjedan dana pogoršanja je završila na hitnoj.
Nakon obrade lječenje je nastvila u svojoj ambulanti.
Svaki drugi dan je išla na prematanje i premazivanje rane na opću prksu, a LOM je svaki puta mobitelom slikala ranu i slala specijalisti sliku rane, i ona je davala uputstvo što i kako dalje raditi. Mjesec dana tako. Mobitelom. Slikanjem i slanjem slike se izbjeglo putovanje specijalisti, gubljenje vremena, stvaranje gužve kod specijaliste i zauzimanje termina - vrlo efikasno i učinkovito.
Da se LOM nije toga sjetila, i da specijalista ne prihvaća takav način suradnje, jedna rana bi gušila listu čeknja drugima potrebitima prvog pregleda.
Eh, sada mi je palo na pamet - ugrizla me je prije desetak godina mala crna muha.
Vidjela sam je i osjetila ubod. Ostalo je crvenilo, pa se povuklo. Nakon nekog vremena pojavili se crveno - plavi flekiči,...pa se povuklo. Pa za tri - četiri tjedna opet, svaki puta na većoj površini. Nestalo bi to sasvim, pa opet isto. Nakon dva - tri mjeseca sam otišla LOM, pretrage, vađenje krvi koja se slala u ZG poštom na analizu, utvrđena je borelioza.
To je smrtonosna bakterija, ako se ne lieči, treba joj otprilike godinu dana da dođe do srca, a onda više spasa nema kada uđe u srce. Liječi se jednostavno antibiotikom, utvrđuje se jednostavno ako se odradi prava pretraga.
Pogledaj si simtome na koži pod berelioza ili ljamska bolest pa usporedi sa svojim osipom. Ne mora biti da je to. Vrijedi pogledati razne osipe.