• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kosilica za travu

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
Ma jesam naravno, i s filterom i bez friški benzin, ulje novo promijenjeno, ne znam više šta da radim. Poslikat ću pa da vidite.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Alo stručnjaci, došlo je opet doba košnje.
Imam jedan motor za kosilicu OHV vjerojatno kineski mislim da je malo jači vjerojatno 5 PS-a i nikako ga ne mogu upaliti.
Iskru ima, fergazer očišćen provjeren, dobar, sve izgleda solidno ali upalit neće.
Napravio sam si mjerač kompresije od manometra za gume i s njim izmjerim na potez špage 3,3 bara. Imam takav motor OHV Royal na frezi 4,1 PS-a koji mi radi odlično a na njemu je kompresija 3,5 bara. Zar bi ta razlika od 0,2 bara bila presudna da neće upaliti?
kad je zadnji put radio ?
Kaj si radio na njemu nakon kaj je zadnje radio ?

jer takvi motori imaju problem s kajelama na ma gntu , ako cvikne kajlu baca iskru , ali u krivo vrijeme .

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
Hvala Puknuti, to je već nešto, to ću provjerit.
Ma kad je zadnji put radio ne znam. Taj motor mi je dao jedan prijatel, skinut je sa stare kosilice kojoj je istrunula šasija. Ja bih ga želio staviti na svoju šasiju na kojoj je do sad Tecumseh 3,5.

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Jel imas noz na njemu zasarafljen, on mora biti i probaj ubaciti malo benzina u cilindar pod svjecicu, ako se javi nije do struje

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
Probao sam, pregledao magnet, bobinu, da stvarno našao sam ispod bobine na jednoj strani jednu šajbicu, valjda je to ta kajla, ali mislim da nema neke presudne svrhe. Promijenio sam bobinu iz drugog ispravnog motora, ostavio kajlu na mjestu ali ni dalje ništa. Motor totalno mrtav, uopće ne pokazuje nikakav znak paljenja.
Stavio sam njegovu bobinu na drugi motor i radi super.

Probao sam uliti benzina još prije ali ništa nije pomoglo a ovo sa nožem ne čini mi se baš uvjerljivo, trebao bi motor pokazati neku "volju" i bez noža.

Posljednje uređivanje od moderatora:

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
Ovo za nož nisam ni ja vjerovao, radio sam servis na kosilici, zamijenio ulje i brusio nož i reko idem probat upaliti nakon zamjene ulja, i nikak neće upaliti, a radila 2 sata prije. Stavim ja nož i ona od prve upali.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Vjerojatno joj nož daje inerciju, tj služi nešto kao zamajac :icon_scratch:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ledni trimer alpina donelimi za popravit,na alu cevi sa ručkom prevelika vibracija dal može bit zbog premalo masti u cevi.Koliko masti bi trebalo da bude u cevi sa šipkom i koliko u prvom delu sa sajlom?Inače ja trimere mrzim jer su takvi da jedva čekaju da te zaje.e u radu ali ovog moram sredit jer mi je od kolege.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Našibaj s mašćobom, zatvori i reci kolegi da dere dok može i nek gleda prema novoj...

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
Ma to je staro poznata stvar, nož daje malo više inercije ali to nije presudno. Ako je sve ispravno ili recimo 75% ispravno motor mora upaliti i bez noža, jer kako bi upalili ti isti motori na drugim strojevima npr. freze ili agregati.
Ne prave se ti motori samo za kosilice.

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
Ovo za nož nisam ni ja vjerovao, radio sam servis na kosilici, zamijenio ulje i brusio nož i reko idem probat upaliti nakon zamjene ulja, i nikak neće upaliti, a radila 2 sata prije. Stavim ja nož i ona od prve upali.

U mom slučaju i to sam probao. Hvala DanXo.

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
Po mojem mišljenju na tim motorima, radi se o kineskim OHV, dolazi do pomaka točke paljenja ali ne znam iz kojeg razloga, to još nisam stigao istražiti. Mislio sam da će mi možda na forumu pomoći neki stručnjak ali koji poznaje u detalje tu problematiku.

DanXo

Član
Tu od
8 Velj 2017
Poruka
79
Ma to je staro poznata stvar, nož daje malo više inercije ali to nije presudno. Ako je sve ispravno ili recimo 75% ispravno motor mora upaliti i bez noža, jer kako bi upalili ti isti motori na drugim strojevima npr. freze ili agregati.
Ne prave se ti motori samo za kosilice.

Ja ti velim da nije htela upaliti, nema šanse, jedva sam špagu vukao, stavil nož i od prve. Eto ne znam zakaj ali tak je bilo, kosilica dela bez problema.

A da ti isti motori možda nemaju neki zamašnjak dok su na frezi ili drugim strojevima?

putnicara

Član
Tu od
27 Velj 2013
Poruka
290
Na motorima za kosilice štede na materijalu, i rade lagane magnete, stoga bez nekog zamajca, odnosno noža, kvačila ili sličnog ne može dovoljno dugo okretati radilicu da motor upali

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Nije bez vraga lagani zamasnjak na kosilicama.....tko bi non stop mjenjal kajle.

stjepaan

Novi član
Tu od
9 Tra 2017
Poruka
16
He he stručnjaci, otkrio sam kvar Wink Ma pregorio je dihtung na glavi motora. Poslat ću slike. Samo je eto otkriće da se to ne primjećuje na mjerenju kompresije. Čovjek bi pomislio da na tolikoj rupi padne drastično kompresija a ona je pala samo 0,2 bara.

Najnoviji postovi

Na vrh