Bio sinoć ja nositi rasadu kod susjeda. Muka mi tog posla jer zbog kiša nema puteva. Stavio kontejenre u auto i krenuo, ali stvarno mi muka, jer samo su Johny Deerove velikih brojeva prolazili kroz putove i ostavili kaljužu. Krenem ja vidi vidi op op i put u travi, mali u žitu i tako prevalim ja jedno 500m i dođem do parcele. E sad imao sam još 200 m između voćnjaka i žita ići pjehe, 4 kontejnera po 4 kontejnera, vraćam se ja u zadnjoj turi i dole u travi vidim žuti se babura Inaće susjed ima 13 plastenika sa baburom. Znači autom mu kradu robu, ako nije i kombi u pitanju. On je iz drugog mjesta i ne koristi taj put sa kojim ja dolazim. Također prolaze pored mog breskvika a u njemu ima bordo sorti, samo ih ja ne berem jer je karenca, mislim da bi bilo u redu da im stavim natpis. " A što mislite zašto ja ne berem breskve?"
čim oni idu u krađu autom očito je da kradu za prodaju, tako da čim su spremni tako bezobzirno krast, sve i da znaju da su breskve prskane ne bi ih bilo briga jer neće ih oni jest, a da se nekom nešto dogodi od tih bresaka i da se kolo odmota, još bi ti bija kriv jer nemaš upozorenje u voćnjaku da su plodovi tretirani ( to mi lići na priću iz Amerike, kad je lopov tužija i dobija parnicu protiv gazde, kad mu je doša krast i na njegovu posjedu upa u neki iskop koji po noći nije vidija, a nije bija propisno ograđen i označen sa upozorenjima).