• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kruške

Tomislav

Član
Tu od
9 Sij 2007
Poruka
609
Sve o.k...odreži na oko 80...ako ispod te visine imaš neke grane poveži ih kako sam ti opisao...etaža se sastoji od 4 grane jedna od druge da zatvara 90 stupnjeva.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Dali ima još neko dobrih savjeta za ovog propalog i jadnog voćara.

:scratchZašto jadan i propao:scratch
Nemoj tako moj savjet ja posjedujem 1100 kom krušaka na dunji MA
Ako si sadio na 2m to ti je barem lako povadi svaki drugi red i problem rješen a možeš i razrjedit svaka dr. voćka posadi na dr mjesto ostale isto sadnica samo veča površina:p
Pa posadio si u 11mj sada ti je vrijeme za sadnju ,presađivanje i to je to

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Dobro prijatelju, hvala na utjehi. Tomislav mi je reko da poslikam nasad i pošaljem slike. Čekam da se on uključi pa da pogleda slike.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Dobro prijatelju, hvala na utjehi. Tomislav mi je reko da poslikam nasad i pošaljem slike. Čekam da se on uključi pa da pogleda slike.

:?:Stavi na forum da svi vide nije sramota zeznuo te prodavač da i dr. nebi nasjeli ,da je na dunji prolazi 2 m širine

graa

Član
Tu od
11 Velj 2011
Poruka
62
pobogu, tko te to zeznio????? 2m ako ej stvarno na MA onda 4x1.5 ali 2m????:scratch

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Hvala moderatoru što je spojio kruške na jedno mjesto
Kao vlasnik krušaka 1 he 1100 kom malo slikica
Mislim da Nas ima ali jako malo pa vlasnici krušaka ovo je naša tema
Možda nekog i predomislimo za sadnju

SVE DRUGA VEGETACIJA 2009 POSAĐENO 2008 2mj

CONFERENCE

2010 GOD

Posljednje uređivanje:

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Odlično, nema šta. Koja je sorta i podloga.

Podloga dunja MA
Sorte 1) Vilijamovka berba oko 1.9
2) Avranuška berba oko 20.9
3) Conference berba oko 15.10
4) Društvenka berba oko 1.11
5) Pastorčica berba oko 20-25-11
6) pasecrasane berba dok se temp. ne spuste ispod -2

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
NJKO72 - ŠTA MI RADIŠ . ŠTA JE S TOMISLAVOM NEMA GA NIGDJE.
POZDRAV! :cry::scratch:scratch:scratch

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
OPROSTI TOMISLAVE , NIJE TE MALO BILO PA SAM SE ZA BRINIO . JESI PROUČIO ONAJ MOJ NASAD KRUŠKE.:cry:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Podloga dunja MA
Sorte 1) Vilijamovka berba oko 1.9
2) Avranuška berba oko 20.9
3) Conference berba oko 15.10
4) Društvenka berba oko 1.11
5) Pastorčica berba oko 20-25-11
6) pasecrasane berba dok se temp. ne spuste ispod -2

planiram na jesen na oko 2000 kv.metara posaditi krušku.koju sortu mi preporučuješ?

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
planiram na jesen na oko 2000 kv.metara posaditi krušku.koju sortu mi preporučuješ?

:arrow: 1. Conference izvrsna vrsta svi kupci oduševljeni
2. Društvenka srednja sorta
3 . Passe - Crasane jako dobro se skladišti izvrsna okusa

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
:arrow: 1. Conference izvrsna vrsta svi kupci oduševljeni
2. Društvenka srednja sorta
3 . Passe - Crasane jako dobro se skladišti izvrsna okusa

hvala,nevidim vilijamovke na popisu? zašto?

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
hvala,nevidim vilijamovke na popisu? zašto?

:arrow: pa moja preporuka Viliams ili Good krischen(dobar krščanin) pravi naziv je odlična sorta ja imam 200 stabala i uspijem prodat sve pred kučom ali jako brzo,nemože dugo stojati i prvenstveno to je kruška za preradu ali i kraljica krušaka po njoj se sve ostale vrste ranguju npr: dolazi u rod toliko i toliko dana prije i poslje vilijamovke
Vjeruj mi ljudi još neznaju za dr. sorte ali kada su probali Conference oduševili su se to ti je kruška poslje Vilijamovke br 1 a mislim da je u EU pretekla Vilijamovku u stolnom smislu ne prerađivačkom:scratch

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
:arrow: pa moja preporuka Viliams ili Good krischen(dobar krščanin) pravi naziv je odlična sorta ja imam 200 stabala i uspijem prodat sve pred kučom ali jako brzo,nemože dugo stojati i prvenstveno to je kruška za preradu ali i kraljica krušaka po njoj se sve ostale vrste ranguju npr: dolazi u rod toliko i toliko dana prije i poslje vilijamovke
Vjeruj mi ljudi još neznaju za dr. sorte ali kada su probali Conference oduševili su se to ti je kruška poslje Vilijamovke br 1 a mislim da je u EU pretekla Vilijamovku u stolnom smislu ne prerađivačkom:scratch

ja sam u prvoj liniji htio podići kruške zbog rakije jer me konzumna prodaja nezanima pošto neželim nikog moljakati da kupi jer se kod nas uglavnom kupuju jeftine stvari pa i voće iz uvoza,sumnjivog porjekla. zato sam pitao sam Viliamovku.jesi pri tome mislio na "Viliams"?

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
DA, ako je za rakiju vilijamovka i Avranuška ona ti je još bolja slađa 150 lit koma meni platilo 30lit 20 grada rakije da sam išao niže i 35-40 lit

Najnoviji postovi

Na vrh