Evo moj kultivator je gotov. 3-redni kultivator za razmakom baterija 40 cm i širinom radnih tijela baterija otprilike 16 cm.
Osnova je naravno svima poznata, IMT dvoredni kultivator za kukuruz.
Dodao sam jednu sekciju obzirom da ja imam 3 reda češnjaka u širini traktora, na razmaku od 40 cm. Dakle samim time je dodana jedna kompletna baterija, kupljene sve nove motičice koje su sužavane tj. smanjivane.
Međuredni razmak smanjen na 40 cm, a širina samih baterija tj. radnih tijela nešto sitno ispod 20 cm. Kotač za prihranu sužen sa 10 na 5 cm da ne struže u ruke hidraulike jer mu je to bila jedina moguća pozicija.
Još trebam ugraditi S opruge.
A ovo je rezultat;
Nemam sliku trenutno, ali uglavnom...
Opruge su od SS i ove godine ču stavit šire motičice.
Stavljam ih samo na bočne baterije, i to na mjesto gdje je inače lastin rep, stoga lastin rep stavljam ispred opruga. Nosač je pravljen od flaha, napravljen T komad i to je to.
Antonio, možeš li molim te poslikati jednu bateriju sa načinom prihvata koji si izveo za S opruge i zanima me pozicija motičica, kako si ih razmjestio.
Ja sam sad zadnje na 2 srednje baterije izradio nosače umjesno onih zadnjih noževa, za original prihvat i stavio po 2 opruge, ali mi se to ne sviđa, preširoko mi je i svakako bi išao na samo jednu po bateriji, najbitnije su mi za srednje dve baterije, ali bi volio svakako da su na sredini.
Puno hvala unaprijed.