strongboyy
Član
- Tu od
- 2 Stu 2010
- Poruka
- 389
dok ja sklepam kavez...jednog jutra primetio sam da je zenka naglo smrsala...shvatio sam da se vec okotila negde u stali prepunoj buradi i raznih stvari....trazio sam i trazio i naravno nista nisam nasao...za koji dan primetio sam da se zenka opet parila sa muzjakom...od tada je proslo oko dve nedelje.danas sam usao i vidim nema druge zecice...trazio je i zamislite ugledao 5 zecica,stisnute iza jednog bureta.ja mislio da ih je zec najverovatnije pojeo...da su ih pacovi pojeli...kad ono zecici zivi i zdravi.pokupio sam ih u jednom kavezu...al sam ih kasnije opet pustio.pomislio sam da kad ih vec zec do sad nije pojeo, nece ni od sad...a video sam ga da i on ode do njih al im nista ne radi.malo stoji tamo i izadje napolje.pa sam resio da ostane sve ko i do sad...znaci zecici su oko dve nedelje stare...dali jedu sta ili jos samo sisaju?dal da ih hranim?strongboyy @
Ženke odvoji obavezno u zasebne kaveze(za početak sklepaš nešto od dasaka ili žice i letava)ako mlade nepojede mužjak pojest će ih ženka iz straha ili pacovi.Mužjaka isto u poseban kavez,i kod njega donosiš ženku na parenje.Da bi znao sigurno dali je parenje uspjelo,ostaviš ih zajedno samo nekoliko minuta i "neskidaš oči" s njih.Tako ćeš znati točan dan kad ti se kote. A tu gdje ste ranije čuvali sjeno,tu možeš čuvati kuniće od odbića od ženke pa do najviše 3 i pol mjeseca starosti(tad već postaju spolno zreli)